Hírek

A Csodacsapat – Francia vígjáték az MTVA legújabb mozifilmje

A csodacsapat cím? film díszbemutatójaA magyar labdarúgó válogatott, az utánpótlás válogatott és a film szinkronizálásában közreműködő művészek jelenlétében mutatták be szerda este A Csodacsapat című francia vígjátékot, amely a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában kerül a mozikba jövő csütörtöktől.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke a film vetítése előtt emlékeztetett: A Csodacsapat a harmadik film, amely az MTVA révén kerül a magyar mozikba. A film díszbemutatóján jelen volt többek közt Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Kovács Ákos zenész is.

A filmben önmagát alakítja Jean Reno, akit Mészöly Kálmán szinkronizált. Az egykori válogatott labdarúgó, volt szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, maga is meglepődött, hogy nem is olyan egyszerű szinkronizálni. „Figyelni kell a képet, a kezemben a szöveget, ami nem könnyű. De azért nagyon kellemes élmény volt. Remélem, a fiúkat egy kicsit feldobja” – fogalmazott a vetítés után. Hozzátette: focistaszemmel is jónak találta a filmet, noha tudja, nehéz jól forgatni a labdarúgásról.

Gesztesi Károly színművész, aki a főszereplőnek kölcsönözte a hangját úgy vélte, hogy José Garcia nagyszerű. „Látszik, hogy igazi színpadi színész, nem csak filmekben játszik” – jegyezte meg. A karakterről elmondta, nagyon jó szerep volt, szerinte a figura és hanghordozása leginkább Németh András kézilabdaedzőre hasonlít. „Jó volt csinálni ezt a szinkront” – tette hozzá.

Knézy Jenő arról beszélt, hogy riporter kollegájával, Gundel-Takács Gáborral együtt a film két sportkommentárának kölcsönözték a hangjukat. „Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Nem izgultam, mert bár még sosem szinkronizáltam, dolgoztam szinkronstúdió közelében, láttam, hogyan kell csinálni” – mesélte, hozzátéve, hogy nagyon élvezte a munkát, mert beleélték magukat, hogy milyen lenne egy zsúfolt stadionból közvetíteni.

seigneursAz Olivier Dahan rendezte film főszereplője az egykori futballsztár, Patrick Orbéra (Garcia), aki kezdetben edzőként is eredményes volt, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggővé vált. Tarthatatlan életvitele és egy élő tévéműsorban elkövetett tettlegessége következtében kislányától is eltiltja a bíróság. A bírónő a jó útra térés reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre „száműzi”, ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlan-befektetőkkel a halfeldolgozó üzem bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót.

Olivier Dahan (Piaf, Bíborfolyók 2 – Az apokalipszis angyalai, Hüvelyk Matyi) új vígjátéka igazi sztárparádé, feltűnik benne többek közt Omar Sy, az Életrevalók egyik főszereplője is. A Csodacsapat már óriási sikert aratott Franciaországban, ahol a nézettségi lista élén debütált, hetekig szerepelt a legjobbak között és az éves nézettségi toplista 10. helyén zárt, megelőzve számos hollywoodi szuperprodukciót. A film szereplőinek olyan ismert és kiváló hazai színészek adták hangjukat magyarul, mint Reviczky Gábor, Scherer Péter és Rudolf Péter.

Az MTVA elsőként tavaly ősszel a A boldogság sosem jár egyedül című családi vígjátékot forgalmazta a magyar mozikban, ezt követte a februárban bemutatott A Pingvinkirály című 3D-s film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com