Hírek

A csodálatos Pókember 2. és az első előzetes

A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2.)
A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2.)

A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2.)Május 2-án mutatják be az Egyesült Államokban A csodálatos Pókember második részét, ehhez pedig a mai napon megérkezett az első előzetes. Nem lőjjük le a poént azzal, ha kimondjuk: a trailer a szuperhős legleslegizgalmasabb kalandját ígéri nekünk.

A történetben új ellenséggel kényszerül szembeszállni Peter Parker (Andrew Garfield), mégpedig a pattanásig feszült Electróval, akit Jamie Foxx alakít. Szerencsére visszatér régi cimborája, Harry Osborn is, a nézők azonban bizonyára már tudják, hogy ez semmi jót nem jelent a Pókember számára. A Harryt alakító színész, Dane DeHaan viszonylag ismeretlen lehet a közönség számára, bár aki látta tavaly Az erő krónikáját, annak biztosan beugrik.

A csodálatos Pókember 2. rendezője újfent Marc Webb (500 nap nyár), azonban míg az első résznél az újszerűség idegenkedést kiváltó hatásaival kellett megküzdenie a direktornak, itt az ismételt rendezés miatt a fásultság lehet gond. Az előzetes képei mindenesetre kellő mennyiségű akciójelentet villantanak fel, érzésem szerint nagyon komoly aggályok nem léphetnek fel a Pókember új kalandjainál.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya