Hírek

A Curtiz kapta a legjobb rendezés díját Olaszországban

Május 12-én este adták át a Riviera International Film Festival legjobbjainak járó díjakat, ahol a legjobb rendezőnek a Curtiz című film alkotóját, Topolánszky Tamás Yvant választották. A díjat az Oscar-díjas A víz érintése című film producere és egyben a fesztiválzsűri elnöke, J. Miles Dale adta át.

A Riviera International Film Festivalt idén harmadik alkalommal rendezték meg, így bár egy igen fiatal fesztivál, de máris jelentős szerepet tölt be a filmipar életében. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemcsak a válogató zsűri elnöke, de a tagjai is nemzetközi szinten elismert szakemberek voltak. Josephine de La Baume francia színésznő és Nils Hartmann a Gomorra producere döntöttek a nagyjátékfilmek között, a dokumentumfilmes zsűrit Eddy Moretti, producer – akitől legutóbb a Túltolva című filmet láthattuk – valamint Yalitza Aparicio, az idén több Oscar-díjat is nyert Roma című Alfonso Cuarón film női főszereplője alkották. Az újonc fesztivál különlegessége, hogy a többi nemzetközi fesztivál nevezési rendszerével ellentétben ide csak meghívás útján lehet bekerülni, egy speciális szelektáló bizottság által.

Az egyhetes fesztivál zárásaként megrendezett ünnepség díszvendége az est folyamán Icon díjjal jutalmazott amerikai színésznő Claire Forlani volt, akit közel három évtizedes pályafutásáért kapott elismerést, mely során olyan filmekben láthattuk, mint a Ha eljön Joe Black, A graffiti királya vagy a Szikla. A legjobb filmnek járó elismerés után – melyet Ulaa Salim kapott Sons of Denmark című alkotásáért – a második legrangosabb díjat, a legjobb rendezőnek ítélt szobrocskát Topolánszky Tamás Yvan vette át kislánya, Elin kíséretében, mivel felesége és egyben a film producere, Sümeghy Claudia Tel-Avivban képviselte közös munkájukat.

A film folytatja nemzetközi turnéját a nyáron, a sűrű fesztiválkörút után pedig szeptembertől a hazai mozikban is megtekinthető lesz a JUNO11 Pictures díjnyertes nagyjátékfilmje, a Curtiz.

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com