Hírek

Visszatérhet a ’90-es évek egyik legviccesebb sorozata, A dadus

A sorozat két egykori oszlopa, Fran Descher és Peter Mark Jacobson már tárgyal A dadus felélesztéséről.

Az idén 25 éves sitcom, A dadus még ma is „valószínűtlenül népszerű” az egykori főszereplő és kreátor, Fran Descher szerint, aki egy interjúban elmondta, tárgyal a sorozat másik kreátorával, egyben a volt férjével, Peter Mark Jacobsonnal a lehetséges folytatásról – írja a Deadline.

A dadus hat évadot élt meg 1993 és 1999 között a CBS műsorán. Az életrajzi ihletettségű sorozat arról szól, milyen volt Descher számára felnőni Queensben. A történet Fran Fine-ról, a dadusról szól, aki egy milliomos producer három gyermekére vigyáz.

„A kérdés az, hogy húsz évvel később milyen karakterekkel folytathatnánk a sorozatot” – mondta Descher. „Nem vehetjük fel ugyanott a fonalat, ahol annak idején befejeződött. De közben izgalmas lenne felfrissíteni a régi felállást.”

A színésznő szerint a karakterének ma valószínűleg jobban bele kellene vonódnia a társadalmi problémákba.

Descher és Jacobson ma is együtt dolgozik, állításuk szerint valami hatalmas projektet készítenek elő, de a részleteket még nem árulták el.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya