Hírek

A Dallas Bobbyjával, Patrick Duffyval és Scherer Péterrel gombfociőrültekről szóló vígjáték forog Magyarországon

Scherer Péter egy fanatikus gombfoci versenyzőt, a Dallas Bobbyja, Partrick Duffy pedig mecénást játszik Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékban, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon.

A Lepattanó egy szokatlan sportágat, a gombfocit állítja a középpontba és húz fel köré egy érzelmes törénetet az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben, viszont ekkor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle… aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az EB-re, hacsak addig le nem buknak.

A főszereplők között lesz még Derzsi Dezső (a sepsiszentgyörgyi színház színművésze), Waskovics Andrea (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona Lászlót (A berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök), Fekete Zsolt (Aranyélet, Valan: Az angyalok völgye). További szereplők többek között: Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor. A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak és még egy valódi gombfoci bajnokságra is beneveztek Maroslelén a helyiek nagy meglepetésére és örömére.

A Blue Duck Arts gyártásában és az NFI támogatásával készülő Lepattanót

a Szia, Életem! és a Hetedik alabárdos rendezője, Vékes Csaba dirigálja,

és együtt írja az alapötletért felelős Gönye Lászlóval. Operatőrként Dévényi Zoltán (Hat hét, Ostrom, Curtiz), vágóként Gotthárdi Balázs (Katinka, Hetedik alabárdos), látványtervezőként Takács Eszter, zeneszerzőként pedig Kovács Márton erősíti a stábot. A film producere Roskó Péter (Szia, Életem!, Korai menyegző), kreatív producerként pedig Scherer Péter is részt vesz az alkotói folyamatban. A romantikus vígjáték szeptember 2-től október 12-ig olyan budapesti és váci helyszíneken forog, mint a BVSC pálya, Kertészeti Egyetem, Magyar Rádió, vagy a Madách Imre Művelődési Központ.


Tervezett bemutató: 2024 második felében.

A cikkben felhasznált összes képet Gordon Eszter fotós készítette.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com