Hírek

A déli államok földalatti birodalma – The Underground Railroad előzetes

the-underground-railroad-thuso-mbedu

A május 14-én érkező The Underground Railroad sorozat előzetese már látható. Barry Jenkins tízrészes minisorozata az Amazon Prime-on debütál.

Thuso Mbedu, Chase W. Dillon és Joel Edgerton a sorozat főbb szerepeit alakítják. A The Underground Railroad Cora Randall történetét meséli el (Mbedu), aki minden erejével szabadságát szeretné kivívni a polgárháború előtti Amerikában. Cora miután megszökik a georgiai ültetvényről, felfedez egy valódi földalatti vasútrendszert a déli államok alatt.

A The Underground Railroadban Corát Ridgeway fejvadász üldözi (Edgerton), aki megszállottan kézre akarja keríteni a lányt.

Az üldöző lelkesedését fokozza, hogy Cora édesanyja volt az egyetlen, akit soha nem tudott elkapni. Ahogy a fiatal lány államról államra utazik felfedez egy olyan életet, amiről nem is tudta, hogy az lehetséges.

Barry Jenkins, akinek Holdfény című filmje megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, rendezte a sorozat mind a 10 epizódját. A limitált széria executive producerei között találjuk Adele Romanskit, Dede Gardnert és Jeremy Kleinert, akik a Holdfény mögött is álltak, de produceri kreditet kapott Brad Pitt is. A sorozat alapjául szolgáló Pulitzer-díjas regényt Colson Whitehead írta.

A – rendkívül rövid – előzetes alapján egy erőteljes és vizuálisan megragadó sorozatra számíthatunk. A Collider szerint a széria máris esélyes az Emmy megnyerésére. Érdemes figyelni továbbá Thuso Mbedu alakítását is, ugyanis Jenkins már többször is sztárt csinált kezdő színészeiből. A Holdfényben Trevante Rhodest és Ashton Sanderst is elindította a színészet útján, Kiki Layne-nek pedig a Ha a Beale utca mesélni tudna volt az első nagyobb szerepe.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com