Hírek

A diák-Oscar-jelölt Freund Ádám taxis hiénákról forgat nagyjátékfilmet

Freund-Adam-földiek

Televíziós alkotások támogatásáról döntött a Filmintézet. Dokumentumfilm, kísérleti rövidfilm és játékfilmek is vannak a készülő projektek közt.

A Nemzeti Filmintézet legújabb nyilatkozatában felfedte mely televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotások fognak részesülni pályázati úton történő fejlesztésben és támogatásban. A Televíziós Döntőbizottság újabb négy produkciónak szavazott meg gyártási támogatást. A magyar animáció egyik legnagyobb mesteréről, Dargay Attiláról készül portréfilm, 50 éve házas párról Fodor Tamás és Nagy Mari főszereplésével készül rövidfilm. Fikciós filmen kel életre a COVID időszak egy intenzíves orvos történetével és a taxis hiénák élete kerül reflektorfénybe a budapesti éjszakában.

A diák-Oscar-jelölt Földiek alkotója, Freund Ádám szeptemberben kezdi forgatni első játékfilmjét Hiénák címmel. A sok humorral átszőtt filmdráma, mely a köznyelvben csak hiénákként ismert budapesti taxisok között játszódik. A több egymásba fűzött szálon futó történet hősei egyszerű, hétköznapi kisemberek. A főbb szerepekben Pál Emőke, Rába
Roland, Ferenczi Gábor és az idei Friss Hús Rövidfilmfesztivál Friss Csillaga, Ionescu Raul lesznek láthatók.

A Hiénák a tervek szerint 2025 végére készül el.


Gyártó: Lupa Pictures, NFI támogatás: 542 millió Ft

Fulladás címmel forgat játékfilmet Vámos Zoltán orvos, filmrendező, a történet főhőse egy intenzív osztályon dolgozó orvos, aki nap mint nap életről és halálról dönt, segíti a gyógyulást, enyhíti a szenvedést és biztosítja a méltóság megőrzését. Amikor lecsap a COVID, a halálos vírus felforgatja az orvos életét, akinek végzete a jelleme és választott
hivatása lesz.
Gyártó: B&L Line, NFI támogatás: 450 millió Ft

Kenéz Ágoston kísérleti rövidfilmje, a Flódni, egy idős házaspár történetét meséli el bábokkal. A házaspár 50 év óta egyetlen éjszakát sem töltött egymás nélkül, ezért amikor a feleség kórházba kerül, a férj nem tud aludni. Mindennap meglátogatja feleségét, abban a reményben, hogy végre felébred és elmehetnek együtt a cukrászdába.
Gyártó: Színfolt Film, NFI támogatás: 12,6 millió Ft

A magyar Walt Disney – Dargay Attila portréfilmje címmel készül dokumentumfilm Ballai András rendezésében. Az alkotás emléket állít a Vuk, a Lúdas Matyi, a Szaffi és megannyi legendás, örökéletű animációs film alkotójának, akinek életműve meghatározó mérföldköve az idén 110 éves magyar animáció történetének. A portréfilm bemutatja Dargay Attila munkásságát, megvizsgálva a későbbi alkotókra és a nagyközönségre tett hatását is.
Gyártó: Filmarin, NFI támogatás: 25 millió Ft

NFI-Nemzeti-Filmintézet

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com