Hírek

A Die Hard babérjaira tör Idris Elba?

Luther-Idris-Elba

Karácsony idején játszódó akciófilmben szerepel Idris Elba. Érkezik a Stay Frosty című darab Sam Hargrave rendezésében. Ez lesz majd az új Die Hard?

A Deadline hozta le a hírt, hogy pörgős akciófilmet készít Idris Elba és Sam Hargrave.

A Warner Bros. égisze alatt készülő Stay Frosty a karácsonyi családi idillt rázza majd fel egy bérgyilkossal. A darab állítólag a Die Hard– és a John Wick-filmek lábnyomaiban lépked majd.

A történetben a főszereplő férfit valaki fejbe lövi, ő azonban csodával határos módon túléli a merényletet. Most pedig rajta a sor, hogy rájöjjön, ki és miért akarja őt holtan látni. A helyzetet azonban csak bonyolítja, hogy a karácsonyi ünnepek alatt apai szerepeit is el kell, hogy lássa Elba karaktere.

A rendezői székben a Tyler Rake: A kimenekítésért is felelős profi kaszkadőr, Sam Hargrave foglal helyet. Míg a forgatókönyv Tyler Marcesa tollából érkezik. A Warner 1 millió dollárért vette meg a film jogait, ha pedig minden igaz, nagyban gondolkozik a stúdió. Könnyen elképzelhető, hogy egy akció franchise-at húznának fel a Stay Frosty első felvonására.

Idris Elba legutóbb a Netflix Városi cowboy című drámájában szerepelt, hamarosan pedig a James Gunn-féle Az Öngyilkos Osztagban láthatjuk majd. Az új DC film kapott is már egy elborult előzetest, amely csak úgy hemzseg a sztároktól.

Persze nem ez lesz az idei egyetlen szerepe a sztárnak.

Érkezik ugyanis a The Harder They Fall című western is, amely Hollywood legfoglalkoztatottabb fekete alkotóit hozza majd el nekünk egy izgalmas bosszúfilmben. Elba mellett szerepel a darabban LaKeith Stanfield, Regina King, Zazie Beetz, Delroy Lindo és Jonathan Majors is. A premier még messze van, de máris sokan az Oscarért folytatott harc élvonalában látják Jeymes Samuel rendezését.

Oscar 2022: Mivel készül a filmvilág?

De ezeken is kívül is lesz mivel foglalkoznia Idris Elbának a közeljövőben. Készül a Luther-film, valamint egy ígéretes thriller, amely részleteit egyelőre titokban tartják. Ezek mellett pedig Tilda Swinton oldalán bukkan majd fel a színész egy romantikus George Miller-fantasy-ben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.