Hírek

A Dirty Dancing – Piszkos tánc újabb folytatást kap

Dirty dancing

Jennifer Grey színésznő jelentette be a hírt, hogy a Dirty Dancing – Piszkos tánc újabb folytatást kap.

A film rendezője a többek között a Eleven testek révén ismert Jonathan Levine lesz, Grey pedig aki számára az eredeti filmben nyújtott alakítása hozta meg az átütő sikert ismét felbukkan a vásznon Frances “Baby” Houseman szerepében. Ráadásul a film producereket felsoroló szekciójában is láthatjuk majd a nevét.

A folytatással kapcsolatban a Lionsgate oldaláról Jon Feltheimer elnök-vezérigazgató a következőket nyilatkozta:

“Pontosan az a fajta romantikus, nosztalgikus film lesz, amire a franchise kedvelői számítanak…”

Az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing – Piszkos tánc egy 1963 nyarán játszódó romantikus film, aminek történetében a 17 éves Baby beleszeret tánctanárába, amit a szülei egyáltalán nem néznek jó szemmel. A két főszereplő váratlan fordulatokban bővelkedő egymásra találása közben a film középpontjába a zene és a tánc kerül.

A film zenéjén egy korosztály nőtt fel. Az (I’ve Had) The Time of My Life című szám akkor a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat és Golden Globe-díjat nyerte el. A két főszereplőt szintén Golden Globe-díjra jelölték alakításukért.

2004-ben már készült egy folytatás Dirty Dancing – Piszkos tánc 2. címmel, ami az első részhez mérve jóval visszafogottabb sikert ért el. Ebben még szerepelhetett az eredeti film tánctanára, a laza csípőmozgásával híressé vált Patrick Swayze, aki 2009-ben hunyt el rákban.

A franchise új darabjának forgatókönyvét a Két lépés távolság és A gyászoló asszony átka című filmeket is jegyző páros, Mikki Daughtry és Tobias Iaconis írja.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés