Hírek

A Disney nem fogadja vissza James Gunnt

Ezrek protestálnak, hogy visszakerüljön James Gunn A galaxis őrzői 3 élére, de úgy tűnik, hiába. 

A Variety információi szerint több stúdióhoz közel álló forrás is megerősítette, hogy nem kerül vissza a A galaxis őrzői széria harmadik részének rendezői székébe James Gunn. A Disney 8-10 évvel ezelőtt írt tweetjei miatt rúgta ki a rendezőt, melyekben rasszizmussal, pedofíliával és egyéb érzékeny témákkal viccelődött. Az indoklás szerint Gunn viselkedése nem összeegyeztethető a stúdió családbarát imázsával, továbbá állításuk szerint nem voltak tudatában a rendező tweetjeinek, mikor felkérték a korábbi A galaxis őrzői-filmek rendezésére.

A Marvel Univerzum részét képező filmtrilógia előző két részét Gunn vezényelte le és a harmadik rész forgatókönyvét is ő írta, így nagy népszerűségnek örvend mind rajongói, mind munkatársai körében. Ennél fogva nem csoda, hogy eltávolítása után több ezren írták alá a petíciót, melyben Gunn visszatérését követelik, valamint a film teljes színészi stábja nyílt levélben kérte a rendező visszafogadását a Disney-től.

Most azonban úgy tűnik, a Disney elnöke Alan Horn és a cég CEO-ja, Bob Iger meghozta a végleges döntését. „Nem gondolom, hogy újra alkalmaznák őt” – nyilatkozta egy az ügyhöz közel álló, meg nem nevezett forrás a Varietynek. „Aki olvasta azokat az írásokat, tudja, hogy milyen szörnyűek, a Disney-nek pedig szigorúbb az értékrendje, mint a legtöbb stúdiónak.” (Persze, amit még nem vásárolt fel – a szerk.)

Ami Gunn helyettesítését illeti, állítólag a Disney-hez közel álló Jon Favreau (Vasember, A dzsungel könyve) veheti át a stafétát, de a Galaxis őrzőihez hasonló stílusban elmesélt Thor 3-at jegyző Taika Waititiről is pletykálnak.

 

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya