Hírek

A Disney+ is bekeményít a jelszómegosztókkal szemben

disney-plus-logo-disney+

A Disney azt ígéri, nyártól szigorúbban lép fel azokkal szemben, akik jogtalanul osztják meg a streamingfiókjukat másokkal. A Netflixnél bevált a gyakorlat.

A Disney+ és a Hulu múlt héten értesítette az amerikai ügyfeleit az előfizetési feltételek módosításáról, amelyben mostantól kifejezetten megtiltják a felhasználóknak, hogy bárkivel megosszák bejelentkezési adataikat, aki nem az elsődleges lakóhelyükön él. A módosítások a meglévő előfizetők számára március 14-én lépnek hatályba – írja a Variety.

A befektetőkkel folytatott keddi megbeszélésen Hugh Johnston, a Disney pénzügyi igazgatója elmondta: „Nyártól kezdve azoknál a Disney+ fiókoknál, amelyeknél felmerül a jogtalan megosztás gyanúja, új lehetőségeket mutatunk be, amelyek lehetővé teszik a saját előfizetés indítását”. Elmondása szerint később, 2024-ben azon Disney+ fiókok tulajdonosai, akik a háztartásukon kívüli személyeknek is hozzáférést szeretnének engedélyezni, további díj ellenében hozzáadhatják őket a fiókjukhoz.

„Még az elején járnak” a jelszómegosztás visszaszorításának, tette hozzá Johnston, és elmondta, hogy a vállalat a 2024-es év második feléig nem számít jelentős bevételekre a fizetős megosztási kezdeményezésekből. „Szeretnénk a lehető legszélesebb közönséget elérni a kiemelkedő tartalmainkkal” – mondta. „Már alig várjuk, hogy bevezethessük ezt az új funkciót, hogy javítsuk az általános ügyfélélményt és növeljük előfizetői bázisunkat.”

2023 utolsó három hónapjában a Disney+ nettó 1,3 millió előfizetőt veszített a fő piacain, a zsugorodást a negyedévben bevezetett áremeléseknek tulajdonítva. A márciussal záruló jelenlegi negyedévben a Disney 5,5 és 6 millió közötti új előfizetővel számol.

A Disney reméli, hogy a Netflix nyomdokaiba léphet a fizetős megosztás frontján.

A Netflix vezetői a tavaly több mint 100 országban elindított kezdeményezésnek tulajdonítják, hogy segített az előfizetők számának növelésében.

A Disney+ és a Hulu frissített előfizetői szerződése most úgy fogalmaz, hogy „hacsak a szolgáltatási szintje másként nem engedi, nem oszthatja meg előfizetését a háztartásán kívül”. A háztartás kifejezés a megállapodás szerint „az Ön elsődleges személyes lakóhelyéhez tartozó készülékek összességét jelenti, amelyeket az ott lakó személyek használnak”.„Saját hatáskörünkben elemezhetjük az Ön fiókjának használatát, hogy megállapítsuk a jelen megállapodás betartását” – áll a frissített feltételekben. „Ha megállapítjuk, hogy Ön megsértette ezt a megállapodást, korlátozhatjuk vagy megszüntethetjük a szolgáltatáshoz való hozzáférést és/vagy a jelen megállapodás által megengedett bármely más lépést tehetünk”.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com