Hírek

A Disney+ jobban teljesít

Az elemzők szerint a Disney+ erős nyitányt produkált az Egyesült Államokban az első két hónapjában. Hogy mikor érkezik hozzánk, azt még mindig nem tudjuk.

A Sensor Tower elemző cég becslése szerint a Disney+ alkalmazását 40,9 millióan töltötték 2019 utolsó negyedévében az Egyesült Államokban, pontosabban november 12-e óta, hiszen csak onnantól elérhető az app. Ez számokra lefordítva körülbelül 97 millió dollárt jelent – tudósít a Dark Horizons.

Ez az összeg jóval nagyobb, mint más szereplőknél. Például a Showtime (ami a Viacom birodalmának része) az első hatvan napban csupán 1,2 millió (!) dollárral lett vastagabb, míg az HBO Now is csak 23,7 millióval.

Ki tudja, lehet még annál is erősebb a streaming háborúban a Disney+, mint ahogy az előrelátható volt.

Persze ez még mindig csak becslés. A Sensor Tower kizárólag a Google Play és az Apple App Store adatait látja. A smart TV-k és játékkonzolok adataival, illetve egyéb letöltésekkel nem kalkuláltak. A Disney a negyedév hivatalos zárása után oszt majd meg bármilyen információt, amire február negyedike után kell számítanunk.

A Disney+ a letöltési listák élén szerepelt az első négy hétben, miután piacra dobták a tengerentúlon.

Az, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a The Mandalorian sorozattal (meg persze az összes Star Wars tartalommal), Marvel és Pixar filmekkel telepakolt szolgáltatás, még mindig rejtély. A Disney+ csupán néhány kivételezett országban érhető el (USA, Kanada, Hollandia, Ausztrália és Új-Zéland), a nyugat-európai országokba csak március 31-én tör be. A legbizakodóbb becslések szerint is Közép-Európa csak az év vége felé lesz a cégbirodalom következő célpontja. Sőt az sem kizárt, hogy 2021-ig kell várnunk a szolgáltatásra.

Persze az sincs kőbe vésve, hogy az európai piacon is ekkora bevételt jelent-e majd a Disney+. Kérdéses, hogy vajon hány háztartás fizet elő egy újabb streaming csatornára, ha már rendelkezik Netflix és/vagy HBO Go előfizetéssel.

Ti mit gondoltok, van helye a Disney+ szolgáltatásának a magyar streaming piacon?

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..