Hírek

A Disney kirúgta James Gunnt A galaxis őrzői 3 éléről

A Marvel Univerzum részét képező A galaxis őrzői első és második részét is jegyző rendezőt 9-10 évvel ezelőtti tweetjei miatt távolították el. 

A bomba akkor robbant, mikor a magát konzervatívnak nevező, valójában erősen alt-right oldal, a The Daily Caller előásta James Gunn 9-10 évvel ezelőtt írt tweetjeit. A rendező ekkor még nem volt a családbarát imázsra építő, stúdiófaló Disney család része, leghíresebb filmje egy hírhedt szuperhősszatíra, a Super volt. Ennél fogva nyugodtan viccelődhetett homofóbiával, pedofíliával, rasszizmussal.

„Ezek a sértő állítások, melyeket James Gunn oldalán fedeztek fel, védhetetlenek és ellentétben állnak a stúdió értékeivel, ezért minden kapcsolatot megszakítottunk a rendezővel” – írta Alan Horn, a Disney vezérigazgatója.

James Gunn azóta a Twitterén reagált az eseményekre, melyekben elnézést kér a korábban provokációból közölt poénjai miatt, továbbá hangsúlyozza, hogy azok az állítások nem tükrözik azt az embert, akivé időközben vált. Gunn emellett elfogadja a Disney üzletalapú döntését és teljes felelősséget vállal a viselkedéséért.

Végezetül Gunn beismeri, hogy korábban sokat poénkodott érzékeny témákban, melyet nem tesz továbbiakban.

 

A rendező védelmére szállt A galaxis őrzői-filmek oszlopos tagja, a Draxet alakító Dave Bautista, aki úgy fogalmaz, a rendező csupán hibázott, ahogy mindannyian.

 

Arról egyelőre nincs hír, hogy kinek adja át a politikailag korrekt retorika oltárán feláldozott James Gunn a rendezői stafétát, Gunn már befejezte a harmadik etap forgatókönyvét, a film premierdátuma pedig eddig 2020 tavaszára volt kitűzve.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com