Hírek

A Disney kirúgta Jonathan Majorst, miután bűnösnek találták a bántalmazási vádakban

jonathan-majors-kang-the-conqueror

Nem áll jól az egykori Marvel főgonosz szénája. A frissen meghozott bírósági ítéletet követően nemcsak a meglévő projektjeinek inthet búcsút, de akár börtönbüntetés lehetősége is felmerülhet.

Jonathan Majors az utóbbi évek egyik legígéretesebb férfi színészének számított. Először Joe Talbot The Last Black Man in San Francisco című filmjével hívta fel magára a szakma és közönség figyelmét, nem sokkal utána pedig a Lovecraft Country című HBO sorozatban szerzett széleskörű elismerést. Dolgozott Spike Lee-vel (Az 5 bajtárs), saját Top Gun filmet kapott (Devotion), Michael B. Jordan-nel is összemérte erejét a ringben (Creed III.), egyesek pedig már az új Denzel Washingtonnak is kikiáltották. Viszont a legnagyobb teljesítmény mindenképp az volt, hogy a Marvel Studios Kevin Feige-val az élen őt nézte ki a jövőbeli MCU filmek következő Thanos szintű gonosza, Kang, a Hódító megformálására, amire lehetőséget is kapott A Hangya és a Darázs: Kvantumániában és a Lokiban is. Azonban ez a kártyavár végérvényesen összedőlni látszik, ugyanis idén márciusban azzal tartóztatták le és később helyezték vád alá, hogy bántalmazta és zaklatta volt barátnőjét, Grace Jabbarit egy éjszakai összeveszésük során.

Az esküdtek pedig nemrég New Yorkban, Manhattanben két vádpontban is bűnösnek találták a színészt.

A Hollywood Reporter cikke szerint az esküdtszék döntése hétfőn született meg nagyjából háromnapi négyórás konzultáció során, aminek végén bűnösnek találták Majorst harmadrendű gondatlanságból elkövetett testi sértés (reckless assault) és zaklatás (harassment) vádjaiban. Ugyanakkor harmadrendű szándékosan elkövetett testi sértés (intentional assault) és másodrendű, súlyosbított, szándékos zaklatás (aggravated harassment in second degree) vádjában ártatlannak ítélték. A végső ítélethirdetésre és a büntetés kiszabására 2024. február 6-án fog sor kerülni. Akár egy év börtönbüntetésre is ítélhetik, de lehetséges, hogy megúszhatja a dolgot próbaidővel.

Sok szerződött partnere nem is várta meg a tárgyalások végét, már vádak felmerülésekor megszakították a kapcsolatot a színésszel. Letartóztatása óta Majors menedzser cége, az Entertainment 360 és reklámügynöksége, a Lede Company is leváltotta. Már nem vesz részt a Protagonist Pictures The Man in My Basement című filmjében, továbbá az amerikai hadsereg és a Texas Rangers baseballcsapat is megszakította az együttműködést egy közös reklámkampány kapcsán, amiben a sztár szerepelt volna. Majors egyéb visszamaradt projektjei – köztük Spike Lee Da Understudy című filmje az Amazonnak és Dennis Rodman 48 Hours in Vegas című filmje a Lionsgate-nek – jelenleg limboban vannak.

Viszont a legnagyobb érvágás egyértelműen, hogy a Disney is kirúgta őt a készülő Bosszúálló filmekből.

Másokhoz képest a Marvelnél még egész sokáig kivártak, ugyanis Majors karaktere köré szőtték volna jövőbeli filmeket, amiket már az említett A Hangya 3.-ban és a Loki sorozatban is megalapoztak, viszont az ítélet meghozatala után azon nyomban megváltak ők is tőle.

A-Hangya-és-a-Darázs-Kvantumánia-Paul-Rudd-Jonathan-Majors

Persze a Marvelnél már egy ideje elkezdődtek a folyamatok erre az eshetőségre, ugyanis a The Kang Dynasty alcímű Bosszúállók filmre egy ideje már csak “Avengers 5“-ként hivatkoznak, ami azt sejteti, hogy végleg felszámolnák a Kang történetszálat. Viszont maga a film jelenleg is annyira tervezési fázisban van (Destin Daniel Cretton dobta a rendezést, Michael Waldron vállalta az írást), hogy egy ilyen szintű koncepcióváltásnak akár még pozitív hozadéka is lehet. A jövőbeli tervek között ott lehet akár az újracasting lehetősége, de az is lehet, hogy a Marvel szimplán egy másik főgonosz bevezetésével igyekszik majd kiköszörülni a csorbát. Bárhogy is lesz, Jonathan Majors-t a jelenlegi ítélet fényében nem várja túl fényes jövő Hollywoodban.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com