Hírek

A District 10 rendezője elárulta, milyen lesz az ikonikus film folytatása

Neill Blomkamp elárulta, mire kell számítanunk a District 10 kapcsán. Egyelőre konkrétumok nélkül a film hozzáállásáról beszélt.

Neill Blomkamp elárulta vízióját a District 10-el kapcsolatban. Ebben az évben korábban mi is megírtuk, hogy több, mint 10 év után folytatódik a 21. század legújszerűbb sci-fije. A rendező-forgatókönyvíró Sharlto Copley és Terri Tatchell írókkal fejleszti a folytatást. A dél-afrikai-kanadai rendező jelenleg legújabb, Démoni című horrorfilmjét promotálja. A Hollywood Reporterrel készült interjúját szemlézte a Movieweb, amiben a rendező kifejti, milyen irányba indul el az ikonikussá vált film folytatása.

„Szerintem az első film közelítésmódja helyes, csak a forgatókönyv a kérdéses. Ha kicsivel több minden történik a könyvben, akkor kicsivel több pénzre van szükséged. Ettől függetlenül úgy csupaszítjuk le, amennyire csak tudjuk. Ettől lesz igazán gyorsabb, ötletesebb. Én személyesen ezt kedvelem”

– mondta a rendező.

Blomkamp ezt a film nagyságára vonatkozó kérdésre adta válaszul, és úgy tűnik, a District 10 nem CGI és akció központú folytatás lesz.

Az első rész azzal tudott igazán átütő erejű lenni, hogy a kis költségvetésből egy szociokulturális látleletet adott a dél-afrikai társadalomról.

Ufóhaver – District 9

A 2009-ben megjelent District 9 mindössze 30 millió dollárnak megfelelő összegből készült és végül 200 millió dollárt hozott világszerte. A filmben földönkívüli anyahajó közelíti meg Johannesburgot, amin érkezve bogárszerű űrlények lepik el a város nyomornegyedét. A két lábon járó lényekkel a bürokratikus Idegenügyi Részleg foglalkozik. Ilyen hivatalnok Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) is, aki véletlenül földönkívüli DNS-el kerül kapcsolatba és lassan átalakul. A film sajátosan használja a sci-fi környezetet, hogy az idegengyűlöletről, humanitásról és szegregációról beszéljen.

A rajongók az első film bemutatása óta könyörögnek a folytatásért, ami elsősorban nem Blomkamp miatt nem valósult meg. A rendező mégis a District 10 helyett más hasonló, ugyanakkor kevésbé sajátos sci-fin dolgozott. Blomkamp olyan filmeket rendezett az elmúlt 10 évben, mint az Elysium – Zárt világ, vagy a Chappie. Mindkét film Dél-Afrikában játszódik, de egyik sem tudta elérni a District 9 sikerét. Mindezek ellenére hatalmas várakozás övezi a folytatást.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com