Hírek

A Duna TV-n lesz a Dr. Lala tévépremierje

halasz-gloria-dr-lalaA Dr. Lala című dokumentumfilm, amely a horvátországi Opuzen Film Festivalon és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat, 2014. december 27-én, szombaton 13:20-kor látható a Duna Televízió, 18:00-kor a Duna World műsorán.

Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt másfél évtizedben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.

A másfél éven keresztül, alapítványi és céges támogatásokból, illetve önerőből készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványafenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg – kritikánkat itt olvashatjátok.

A film szerepelt a horvátországi Opuzen Film Festival, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, az erdélyi Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok, a Magyar Filmhét, a Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm Fesztivál és a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál programjában.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com