Hírek

A Dűne 2. bemutatója a jövő évre tolódhat

A színészsztrájk miatt azt fontolgatja a Warner Bros., hogy 2024-re halasztja a Dűne második részének bemutatóját, ugyanígy a The Color Purple és az Aquaman 2. is késhet.

Jelen állás szerint november 3-án mutatják be Dennis Villeneuve (és Timothy Chalamet és Zendaya) hatalmas és erősen várt produkcióját, a Dűne második részét. A Warner Bros. stúdió azonban már azt fontolgatja, hogy 2024-re halasztja a premiert – írja a Variety.

A csúszás oka a Hollywoodot megrázkódtató két sztrájk (az íróké és a színészeké). Egy ekkora film számára sokat számít, ha a sztárjai is beszállnak a marketingbe (népszerűsítik a filmet, interjúkat adnak, megjelennek a premiereken stb.), de a SAG-AFTRA sztrájkelőírásai tiltják a PR-szerepléseket is.

A filmet két stúdió készíti: a Warner és a Legendary. Egy esetleges premierdátum-módosításról mindkettőnek egyet kell értenie, ám a lap forrásai szerint a Warner még nem kereste meg a partnerét. Egyik stúdió sem volt hajlandó kommentálni az értesülést.

A Warner Bros. az Oprah Winfrey nevével fémjelzett The Color Purple és az Aquaman 2. részének halasztását is fontolgatja (jelenlegi premierdátumuk december 20. és 25).

Megjegyzésre érdemes, hogy a puszta tény, miszerint a stúdió egyáltalán megfontolja e hatalmasnak ígérkező filmjei halasztását, azt jelzi, hogy a stúdióvezetők lehetségesnek tartják az írók és színészek sztrájkjának őszig vagy akár télig tartó elhúzódását is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com