Hírek

A Dűne homokférgeiről, részletesen

Denis-Villeneuve-Dune

A Dűne homokférgeiről osztott meg izgalmas részleteket Denis Villeneuve, és egy újabb képet a Paul Atreidest alakító Timothée Chalametről.


Hirdetés

Áprilisban nyilvánossá vált az első hivatalos fotó a Denis Villeneuve nevével fémjelzett, új Dűne-adaptáció kapcsán. Azóta a Dűne-verzum (?) folyamatosan tágul, menetrendszerűen érkeznek az újabb és újabb információk.

Villeneuve neve például egy spin-off sorozat pilotjának rendezőjeként is szóba került. (A Dune: The Sisterhood cselekményének középpontjában a nőkből álló Bene Gesserit Rend áll majd.)

A rendező, aki 2011-ben a Felperzselt föld, majd 2017-ben az Érkezés kapcsán került az Oscar-díj közelébe, egy hete az Empire magazinnak adott interjút a projekt kapcsán.

Villeneuve egy teljes évet szánt csak arra, hogy kidolgozza az Atreides család által elfoglalt Arrakis homoksivatagainak szörnyeit, amik bárkit veszélyeztetnek, aki a fűszernek nevezett anyag miatt a bolygó felszínére lép. 

A homokon termő anyag, meghosszabbítja használójának életét és rövidtávú jövőbelátást biztosít, ami miatt nélkülözhetetlen a csillagközi utazáshoz a navigátorok számára. A Timothée Chalamet által alakított Paul Atreides jövőbelátó képessége a nagymértékű fűszerfogyasztás hatására fejlődött ki.

(Nem véletlen, hogy Frank Herbert klasszikus, 1965-ben megkezdett hatkötetes regényciklusának befejezését a begyűjtést veszélyeztető ikonikus homokférgekről nevezték el irodalmi örökösei, fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson.)

„Megbeszéltünk minden apró részletet, ami szörnnyel kapcsolatban lehetséges: a bőr textúráját, hogyan nyíljon ki a szája, a módot, ahogy eszik a homokban.

Villeneuve az Empire-nek azt nyilatkozta, hogy egy év volt csak a design elkészítése és megtalálni a formát, ami kellőképpen prehisztorikusnak hat.

A jelenlegi állás szerint a Dűne 2020 december 18-án kerül majd a mozikba. A részben Magyarországon forgatott produkció stáblistáján Villeneuve neve ez alkalommal a producerek és a forgatókönyv írói között is szerepel majd.

Paul szüleinek szerepében a Star Wars: Skywalker korában Poe Dameront megformáló Oscar Isaac és a Mission: Impossible – Utóhatás Ilsa Faustja, Rebecca Ferguson, lesz látható. Mentorát pedig Josh Brolin alakítja. Melletük feltűnik majd a filmben Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa és Javier Bardem is.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés