Hírek

A Fehér éjszakák után 4 órás rémálom-vígjátékkal készül Ari Aster

Az Örökség és a Fehér éjszakák (Midsommar) horrorokkal végleg berobbanó Ari Aster legújabb munkája egy négy órás alkotás lehet, amelyben a rendező nem meglepő módon marad a műfajon belül – egy kis csavarral.

Az IndieWire írta meg, hogy a kortárs horror egyik legjelentősebb rendezője, Ari Aster már következő projektjén gondolkodik. Tavaly a Fehér éjszakákkal alkotott valami teljesen újat Aster, legközelebb pedig úgy tűnik, egy még hosszabb horror vár ránk egy kis vígjátékkal keverve.

Éves mérleg 2019: A legjobb filmek (10-1.)

A rendező nemrég fejezte be a forgatókönyv első vázlatát, hiszen nem csak a rendezői szerepbe szokott belebújni, és egy friss interjúban nyilatkozta azt, hogy a tervezett film négy órás lesz, és egy amolyan rémálom-vígjátéknak szánja a művet.

Aster 2018-as sikere, az Örökség is két óra fölé kúszott, míg a Fehér éjszakák két és fél órás játékidővel hozta ránk a nyomasztó frászt. De ha az Az: Második fejezet közel három óráját nézzük, a négy órás horror már csak egy lépésre van ettől. Kérdés persze, hogy ki bírja idegekkel az ilyet.

Talán ezért is, no meg azért, mert korábbi filmjeiben is bizonyította, hogy az abszurd humor nem áll távol tőle, Aster állítólag vígjátékkal tervezi kicsit enyhíteni a feszültséget és az ijesztgetést. És nem a készülő maratoni alternatív horror az egyetlen, amely könnyedebb vizekre viszi az alkotót: produkciós cége, a Square Peg az Élősködőket is elhozó CJ Entertainmenttel áll össze, hogy egy 2003-as dél-koreai sci-fi-vígjátékot feldolgozzanak. A Save the Green Planet remake pedig valószínűleg beelőzi majd a négy órás projektet.

Vajon a mű ott lesz majd az új évtized legjobb horrorjainak sorában?

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com