Hírek

Spin-off készül A felszín alatt világában

Egy hónapok óta húzódó versengést követően már biztos, hogy a Silver Reel gyártja Jonathan Glazer sci-fijének spin-off sorozatát.

A Silver Reel film és tévé finanszírozó vállalat elhódította A felszín alatt jogait, hogy televíziós spin-off sorozatot készítsen – számol be róla a Deadline. A Silver Reel a művészfilmek gyártásával és terjesztésével foglalkozó A24 stúdión kerekedett felül, hogy bővítsék a 2013-as sci-fi világát.

A győztes vállalat Jonathan Glazer azóta klasszikussá vált sci-fijét gyártotta olyan cégekkel karöltve, mint a Film4, vagy a Brit filmintézet. Az A24 akkor még csak a film Egyesült Államokon belüli terjesztéséért felelt. A hírek szerint a Silver Reel és az A24 január óta versenyzett egymással különböző ajánlatokat téve, hogy megszerezzék a spin-off jogait. Ebből a harcból került ki győztesen a Silver Reel, ami olyan filmek mögött áll, mint a Loving Vincent vagy a Gyilkos ösztön Anthony Hopins főszereplésével. Az A24-t a művészfilmekért rajongók körében nem ismeretlen brand, hiszen olyan filmeket köszönhetünk a stúdiónak, mint A világítótorony, a Holdfény vagy a Csiszolatlan gyémánt.

A beszámolók szerint a Silver Reel mellett szólt az is, hogy a társaság közelebb áll A felszín alatt adaptációjához, mint a vetélytársa.

A Silver Reel vezérigazgatója, Claudia Bluemhuber elmondta, hogy a tévésorozat sokat fog meríteni Michel Faber regényéből. Természetesen a sorozat Glazer filmjéhez is tisztelettel fog viszonyulni.

„Vannak kiszemelt íróink, tárgyalunk ügynökségekkel, hogy a megfelelő személyeket megtaláljuk. Szeretnénk, hogy az író brit származású legyen” – mondta az igazgató.

Scarlett Johansson főszereplésével A felszín alatt számos díjat bezsebelt és a kritikai visszhangja is rendkívül pozitív. A Skóciában játszódó filmben Johansson egy földönkívülit játszik, aki férfiakra vadászik.

Hogy A felszín alatt producere, James Wilson bármilyen módon részt vegyen a projektben, egyelőre nem ismert. A filmkészítő azonban egy spin-off ötletével már évekkel ezelőtt megkereste Bluemhubert. Az A24-nek a projekt elvesztése ellenére sem kell csüggednie. Jonathan Glazer és James Wilson egy egyelőre cím nélküli holokauszt filmet fejlesztenek a stúdió szárnyai alatt.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés