Hírek

Spin-off készül A felszín alatt világában

Egy hónapok óta húzódó versengést követően már biztos, hogy a Silver Reel gyártja Jonathan Glazer sci-fijének spin-off sorozatát.

A Silver Reel film és tévé finanszírozó vállalat elhódította A felszín alatt jogait, hogy televíziós spin-off sorozatot készítsen – számol be róla a Deadline. A Silver Reel a művészfilmek gyártásával és terjesztésével foglalkozó A24 stúdión kerekedett felül, hogy bővítsék a 2013-as sci-fi világát.

A győztes vállalat Jonathan Glazer azóta klasszikussá vált sci-fijét gyártotta olyan cégekkel karöltve, mint a Film4, vagy a Brit filmintézet. Az A24 akkor még csak a film Egyesült Államokon belüli terjesztéséért felelt. A hírek szerint a Silver Reel és az A24 január óta versenyzett egymással különböző ajánlatokat téve, hogy megszerezzék a spin-off jogait. Ebből a harcból került ki győztesen a Silver Reel, ami olyan filmek mögött áll, mint a Loving Vincent vagy a Gyilkos ösztön Anthony Hopins főszereplésével. Az A24-t a művészfilmekért rajongók körében nem ismeretlen brand, hiszen olyan filmeket köszönhetünk a stúdiónak, mint A világítótorony, a Holdfény vagy a Csiszolatlan gyémánt.

A beszámolók szerint a Silver Reel mellett szólt az is, hogy a társaság közelebb áll A felszín alatt adaptációjához, mint a vetélytársa.

A Silver Reel vezérigazgatója, Claudia Bluemhuber elmondta, hogy a tévésorozat sokat fog meríteni Michel Faber regényéből. Természetesen a sorozat Glazer filmjéhez is tisztelettel fog viszonyulni.

„Vannak kiszemelt íróink, tárgyalunk ügynökségekkel, hogy a megfelelő személyeket megtaláljuk. Szeretnénk, hogy az író brit származású legyen” – mondta az igazgató.

Scarlett Johansson főszereplésével A felszín alatt számos díjat bezsebelt és a kritikai visszhangja is rendkívül pozitív. A Skóciában játszódó filmben Johansson egy földönkívülit játszik, aki férfiakra vadászik.

Hogy A felszín alatt producere, James Wilson bármilyen módon részt vegyen a projektben, egyelőre nem ismert. A filmkészítő azonban egy spin-off ötletével már évekkel ezelőtt megkereste Bluemhubert. Az A24-nek a projekt elvesztése ellenére sem kell csüggednie. Jonathan Glazer és James Wilson egy egyelőre cím nélküli holokauszt filmet fejlesztenek a stúdió szárnyai alatt.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya