Hírek

A Felül semmi rendezője egy cornwalli együttesről készít játékfilmet

Fisherman's Friends on beach at Port IsaacEgy közelmúltban üstökösként felívelt cornwalli bandáról, a Fisherman’s Friends-ről készít játékfilmet Nigel Cole, a Felül semmi brit rendezője.

A közel húsz éve a helyi kocsmában zenélő tíztagú Port Isaac-i együttest pár éve fedezték fel, és azóta a Glastonbury fesztiválon is felléptek. A banda befutásának fordulatos történetéről szóló filmet az Earing Stúdió produkciójában 2014 tavaszán kezdi forgatni Cole.
A Fűbenjáró bűn és A harc az egyenjogúságért című alkotásokat rendező Cole vérbeli brit filmet ígért a nézőknek, és nem titkolta, hogy nagyon izgatott a munka miatt.
A Fisherman’s Friends együttest egy DJ fedezte fel, aki 2010-ben meghallgatta egy CD-jüket, amikor Port Isaacban vakációzott. Pár napon belül már a kezükben volt az egymillió fontos lemezszerződés a Universaltól. A debütáló albumból aranylemez lett és feljutott a brit tízes toplistára.
A banda azonban idén februárban gyászba borult: egy turné során ráesett egy színpadi vasajtó az együttes menedzserére és egyik tagjára, akik a balesetben életüket vesztették. Az emlékük előtt tisztelgő Mary Anne című számot a közelmúltban mutatták be.
A film forgatókönyvét Nick Moorcroft és Piers Ashworth írja. A producerek kijelentették, hogy nem hollywoodi stílusban képzelik el a filmet. A banda tagjait alakító, 45-80 éves korú tíz szereplőt még idén kiválasztják.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com