Hírek

A Fertőzés sztárjai a vírus elleni védekezésre oktatnak

A COVID-19 járvány kapcsán második aranykorát éli a Fertőzés című Steven Soderbergh film. Most a benne szereplő színészek segítenek túlélni a vírust.

2011-ben Steven Soderbergh nagyon betalált egy érzésvilágba. Egy egész világra súlyos veszélyt hozó járvány terjedését és megfékezését mutatta be, miközben egyéni sorsokat is láthattunk az epidemiológus szakembertől, a frontvonalban dolgozó járványügyi nyomozón át, a bloggeren keresztül az átlagemberig. Soderbergh filmjének ereje a realizmusában rejlett, és a feszült érzeten, hogy senki sincs biztonságban.

A COVID-19 nyilván nem egy ennyire veszélyes járvány, de a film iránti kereslet megugrott a videószolgáltatókon. A szereplőgárda egyes tagjai úgy döntöttek, érdemes társadalmi célú videókkal meglovagolni ezt a népszerűséget. Így lett, hogy

a fiktív vírussal harcoló emberek a vásznon kívül is szembe szállnak a fertőzéssel.

A Columbia Egyetem tudósaival karöltve Laurence Fishburne, Kate Winslet és Matt Damon vállalta, hogy az elkövetkező időszakban megjelentet pár oktatóvideót, melyben a vírus terjedése elleni óvintézkedéseket adnak át. Fishburne a globális helyzettel kapcsolatban nyújt felvilágosítást, Matt Damon a szakértőkkel szembeni hitetlenkedés ellen lép fel, Winslet pedig a kézmosás alapos metódusát mutatja be.

A színésznő visszaemlékszik a Fertőzés forgatására, ahol egészségügyi szakemberekkel dolgozott együtt. Ők tanították meg neki a helyes kézmosást, és azzal a tanáccsal látták el: „úgy mosd meg, mintha az életed múlna rajta.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..