Hírek

A fiatal Shakespeare bőrébe bújik Paul Mescal

Paul Mescal Oscar-jelölt alakítása a Volt egyszer egy nyár című filmben

William Shakespeare-t alakítja a Hamnet című filmben Paul Mescal. Hozzá csatlakozik majd Jessie Buckley, aki a világ egyik leghíresebb költőjének feleségét formálja meg. És a rendezői székben sem akárki ül!

Igazán sűrű mostanában Paul Mescal naptára! Az Oscar-jelölt és BAFTA-díjas színész aktívan promotálja az All of Us Strangers című drámát Andrew Scott oldalán, miközben az idei év kétségkívül egyik legnagyobb dobásának ígérkező Gladiátor 2 főszerepében tér majd vissza a mozivászonra. De az eddig bejelentett másik három filmjét is nagy izgalommal várjuk:

ezek egyike lesz a Hamnet, amelyben Mescal Shakespeare-t formálja majd meg.

Oldalán Jessie Buckley-val, akivel egyébként Az elveszett lány című film kapcsán már együtt dolgozott pár évvel ezelőtt.

Noha sosem osztoztak a képernyőn, mivel különböző idősíkban futott a történetük (itt Olivia Colman oldalán látható)

Buckley Shakespeare feleségét, Anne Hathaway-t alakítja majd. A darabban azonban Agnes Shakespeare-ként szerepel, ennek pedig a Hamnet alapjául szolgáló azonos című regény adja a miértjét.

Maggie O’Farrell 2020-ban megjelent regénye a fiatal Shakespeare pár fiának neve után kapta a címét: annak a fiúnak, aki 11 éves korában elhunyt. A könyv ezen tragikus esemény köré épül és a gyász folyamatát járja körbe William és a nála 8 évvel idősebb Anne életében, az utóbbira fókuszálva. Az esemény egyébként sokak szerint a Hamlet megírásában is hatalmas szerepet játszott.

És hogy a regény, valamint az azt feldolgozó film miért Agnesként és nem Anne-ként utal a nőre? O’Farrell állítólag Anne édesapjának végrendeletéből vette az Agnes nevet, amelyben a férfi így utalt lányára.

A Hamnet a két kiváló színész és a nagyszerű alapanyag mellett még egy meglepetéssel szolgál: a rendezői székben az Oscar-díjas Chloé Zhao-t találjuk, aki A nomádok földje kapcsán két szobrot is hazavihetett 2021-ben.

Pontos premierdátum nincs még az alkotáshoz, egyelőre az előmunkálatok zajlanak.

Paul Mescal jelenleg a Merrily We Roll Along című Richard Linklater filmet forgatja, amelyben egy sikeres Broadway zeneszerzőt alakít a színész, aki karrierjét és barátait hátrahagyva Los Angeles-be költözik, hogy filmekhez írjon zenét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com