Fókuszban Hírek

A film, amit Matt Damon máig nem hevert ki

vad_lovakA világ egyik legnagyobb filmsztárja Matt Damon, aki elmondhatja magáról, hogy mondatonként egymillió dollárt keres. Legújabb filmjében, a Jason Bourne-ban ugyanis mindössze 25 mondat hangzik el a szájából, a gázsija pedig 25 millió dollár. Az elmúlt évek rengeteg sikere mellett azonban van egy fájó kudarc is a színész karrierjében, amit máig nem hevert ki.

Ez pedig a 16 éve bemutatott Vad lovak, amelyet sem a közönség, nem a kritikusok nem szerettek. Damonnak meggyőződése, hogy remekműről van szó, de a gyártó Miramax stúdió tönkretette. A rendező, az Oscar-díjas Billy Bob Thornton négyórás filmet készített, aminek első vetítésén a stúdiófőnökök elaludtak. Meg kellett vágni a felére a produkciót (1 óra 56 perces lett), és ezzel Damon szerint elveszett a lényeg. A másik csapást az jelentette, hogy a stúdió a film teljes zenei anyagát kidobta (Thornton jó barátja, Daniel Lanois komponálta), és egy másikkal helyettesítette. A stúdió kárpótlásul felajánlotta, hogy kiadják DVD-n a négyórás változatot, de Lanois annyira meg volt sértődve, hogy azt mondta, ha a mozikba nem volt jó az ő zenéje, akkor ne jelenjen meg korongon sem. A szintén sértődött Thornton támogatta ezt a döntését.

Billy Bob Thornton négyórás filmet készített, aminek első vetítésén a stúdiófőnökök elaludtak.

Matt Damon úgy érzi, élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a Vad lovakban, de a közönség nem győződhetett meg róla, ezért azóta is ezen rágódik.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés