Hírek

A FilmNation gyártja le Redmayne és Chastain thrillerét, a The Good Nurse-t

A FilmNation vette át a két nagynevű színész főszereplésével készülő The Good Nurse adaptációt.

Még 2018-ban kapott szárnyra a hír, miszerint Charles Graeber azonos című regényéből a forgatókönyvet az 1917 szkriptjét is jegyző Krysty Wilson-Cairns írja.

Azóta kiderült az is, hogy a rendezői székbe az ezzel az alkotással első angol nyelvű nagyjátékfilmjét dirigálni készülő dán-svéd Tobias Lindholmot ültették. Lindholm forgatókönyvíróként jegyzett egyik leghíresebb munkája A vadászat.

A producerek között nem kisebb név foglal helyet, mint Darren Aronofsky. A Deadline úgy tudja, hogy a film költségvetése körülbelül 30 millió dollár.

A projektet korábban a Lionsgate birtokolta, most viszont átkerült a FilmNationhöz.

A film Charlie Cullen üldözésének és elfogásának valós történetét meséli el. Ő az a sorozatgyilkos, aki a világon a legtöbb embert gyilkolta meg: a bíróságon bevallotta negyven ember megölését, de valószínűsíthető, hogy a kórházi ápolóként dolgozó férfi összesen körülbelül 400 ember haláláért felelős.

Charles Cullen, a Halál angyala

A „Halál angyala” néven elhíresült kórházi ápolót felelős, jó szakembernek ismerte a környezete, és senki nem tudta, hogy titkos szenvedélye kioltani mások életét.

Cullen tizenhat év alatt több száz beteget ölt meg Pennsylvania és New Jersey kilenc kórházában.

Az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete, A dán lány) fogja játszani Cullent. A kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, A segítség) pedig azt a nővért, aki Cullen mellett dolgozott. Az ápolónő saját munkáját, de még családja biztonságát is kockáztatta azért, hogy segítsen lebuktatni a gyilkost két newarki nyomozónak.

Lindholmtól egyébként nem idegen a téma, ugyanis ő írt meg egy, és rendezett két epizódot az elmúlt évek egyik meglepetés-sikersorozatából, a Mindhunterből, amely arról szól, hogyan érzett rá az FBI a sorozatgyilkosok lélektani vizsgálata, a profilozás fontosságára.

A bemutató dátumáról egyelőre még nincs hír.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..