Hírek

A filmtörténet egyik leghíresebb szigetére költözik Tim Roth – Bergman Island előzetes

Varázslatos film a filmben élménnyel vár mindenkit Cannes egyik legígéretesebb alkotása. A Bergman Island az ikonikus rendező egyik kedvenc forgatási helyszínén teszi próbára Tim Roth és Vicky Krieps házasságát. Íme az előzetes.

Most, hogy hivatalossá vált a 2021-es Cannes-i Filmfesztivál programja, amelyben nem mellesleg két magyar alkotás is szerepel, egyre több hírt és betekintést kaphatunk majd a versenyen belül és kívül bemutatott filmekhez.

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjeivel érkezik idén a Cannes-i Filmfesztivál – Íme a teljes program

A fesztivál egyik legjobban várt darabja Mia Hansen-Løve rendezőtől érkezik majd, aki nem először fordul meg a francia filmes seregszemlén. Sőt, 2009-ben a Gyerekeim apja című alkotása díjat is ért a fesztiválon.

Most Tim Roth, Vicky Krieps és Mia Wasikowska főszereplésével készítette el a Bergman Islandet, amely egy rendező-házaspár magánéleti és szakmai mindennapjait mutatja be Ingmar Bergman kedvenc helyén, a Fårö szigeten. A svéd rendezőóriás számos filmjét készítette el itt, amellett, hogy itt is élt és hunyt el 2007-ben.

Ilyen filmes múlttal rendelkező helyszín pedig csak inspiráló hatással lehet egy alkotóra. Vagy talán mégsem.

Az érzékeny dráma, amely gyönyörű képekkel mutatja be mind a természetet, mind a házaspár munkálatait, egy igazi film a filmben élménynek ígérkezik.

Amíg Roth és Krieps életét követjük nyomon a szigeten, addig Wasikowska és Danielsen Lie párosának alakuló szerelmét is láthatjuk. Utóbbi valószínűleg a házaspár közösen írt és készített filmje lesz.

A Bergman Island egyike azon négy alkotásnak, amely a versenyszekcióban szerepel és női rendezőtől érkezik. Az egyik másik természetesen Enyedi Ildikó A feleségem története című munkája lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.