Hírek

A földre pottyant férfi – Megvan, ki lesz David Bowie utódja

A földre pottyant férfi új köntösben, új főszereplővel: az ikonikus 1976-os filmet most egy sorozat követi, David Bowie-t pedig Chiwetel Ejiofor. 

Új férfi fog a földre pottyanni a Paramount sorozatában: Chiwetel Ejiofor játssza majd az űrből érkező misztikus idegent. A földre pottyant férfi 45 évvel az eredeti film után, amiben David Bowie keltette életre az űrlényt, sorozat formájában tér vissza képernyőnkre. Készítői Alex Kurtzman és Jenny Lumet, A múmia és számos Star Trek sorozat és film, mint a Picard és a Discovery producerei és forgatókönyvírói.

Az 1976-os Nicolas Roeg által rendezett The Man Who Fell To Earth (A földre pottyant férfi) David Bowie első filmes szereplése volt.

A legendás brit zenész tette halhatatlanná az űrlakó Thomas Jerome Newton karakterét, aki víz után való kutatása során landol a Földön. Célja, hogy visszajusson bolygójára, ami extrém szárazság miatt szenved. A Földön való tartózkodása során belekóstol az emberek szenvedélyeibe, de a szex, az alkohol és a technológia okozzák majd vesztét. Bowie-ra tökéletes választásként utaltak a kritikusok, akinek különös, androgün megjelenése és tagadhatatlan karizmája tették érdekessé a karaktert.

Őt követi tehát honfitársa, Chiwetel Ejiofor, akit a 12 év rabszolgaság című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek. Ejiofort ezen kívül a Marvel első Doctor Strange filmjében és a Netflix A halhatatlan gárdájában láthattuk. Ő írta és rendezte továbbá a 2019-es The Boy Who Harnessed The Wind című drámát, amiben a főszerepet is játszotta. Illetve legutóbb Anne Hathaway mellett az HBO Locked Down karanténfilmjében is szerepelt.

Annyit már lehet tudni előre a Paramount A földre pottyant férfi sorozatáról, hogy nem követi betűről betűre az eredeti filmet. A Collider szerint a változás abból áll, hogy a főszereplő “egy új űrbéli karakter, aki az emberi evolúció egy fontos pillanatában érkezik a Földre, s akinek szembe kell néznie saját múltjával, hogy meghatározhassa a jövőnket.”

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com