Hírek

A Fox nyitott a Firefly folytatására

Ha van mód arra, hogy a mai korhoz illően készítsék el, akkor akár folytathatják is a Firefly-t.

Joss Whedon Firefly című remekműve a 2000-es évek elejéről tankönyvi esete az érdemtelenül elkaszált sorozatoknak. A sci-fit és westernt ötvöző, nagyszerű karakterekkel és humorral megáldott szériát a Fox kivételesen ostobán kezelte és egy töredék-évad után bezárta; a Firefly azonban akkora rajongótábort gyűjtött maga köré, hogy mindmáig ott él a kulturális köztudatban.

Nem csoda, hogy még az is hír, ha akár csak az esélyét megpendíti valaki a folytatásnak. Most épp a Fox szórakoztató tartalmakért felelős elnöke, Michael Torn és a Firefly executive producere, Tim Minear szólalt meg – írja a The Wrap.

Ha azt látjuk, hogy bármelyik klasszikus sorozatunkat újra megalkothatjuk úgy, hogy a mai közönséget is épp úgy megszólítsa, mint ahogy a maga idejének közönségét – akkor nagyon is nyitottak vagyunk rá” – mondta Torn a lapnak. Azt is hozzátette (vélhetően a rajongók csekélyebb örömére), hogy a Firefly megszüntetése annak idején racionális döntés volt: a The Orville-lel együtt két sci-fi sorozatuk lett volna, és nem volt nézői igény ennyire.

Ezen a zsúfolt piacon azonban előnyben vagy, ha már ismerik a brandet, ha rajongótáborod van, és ha ráadásul – mint ebben az esetben – őrülten és szenvedélyesen imádják” – tette hozzá.

Minear, a sorozat executive producere annyival egészítette ki a Fox-főnök szavait, hogy szerinte egy új Firefly csak egy limitált sorozatként képzelhető el. „Nem tudsz minden szereplőt visszahívni – hacsak nem egy limitált sorozatot készítesz, mint ahogy az X-aktákkal tették. Akkor talán össze tudod gyűjteni őket újra. (…)

Személy szerint imádnék, mondjuk, egy 8-10 részesre korlátozott kalandot a Firefly univerzumban.

A sorozatok mostani aranykorából visszanézve nehezebb megérteni, miért váltott ki ilyen érzelmeket annak idején a Firefly. De a sorozat minden idők egyik legjobbja lehetett volna, ha nem szüntetik meg – mi ezt írtuk róla: „Az eredetileg hét évadra tervezett, majd irgalom nélkül megcsonkított Firefly nem egy véletlen lehetőség, ami nem vált valóra, hanem egy szükséges része a világnak, egy kulturális csúcsteljesítmény, aminek kötelezően létre kellett volna jönnie, ha az ostobák el nem temetik.

Emlékszel a főcím-dalra? „There’s no place / I can be / since I found Serenity / But you can’t take the sky from me!”

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com