Hírek

A Friss Hús bemutatja az idei Friss Csillagokat

Idén is lesz Friss Hús! Május 30. és június 5. között a Puskin moziban rendezik meg a nemzetközi rövidfilmfesztivált. A Friss Hús 2022 óta minden évben két olyan fiatal színészt mutat be, akikre érdemes odafigyelni: idén Gellért Dorottya és Ionescu Raul a két Friss Csillag. 

A Friss Hús szervezői 2022-ben létrehozták a Friss Csillag nevű programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. A korábbi évek Friss Csillagai Nagy Katica és Váradi Gergely (2022), illetve Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz (2023) voltak. 

A Friss Csillag a pályájuk elején járó, ám már komolyabb eredményeket elért művészekre fókuszál.

A program segíti a kiválasztott színészeket az előttük álló feladatokban, például karrierjük tervezésében. A fesztivál ideje alatt (május 30. és június 5. között) a programhoz kapcsolódó beszélgetések bemutatják a színészi lét mindkét oldalát: a rivaldafénnyel, korai hírnévvel járó sikerek melletti bizonytalanságot, illetve a sikerekhez vezető kemény munka legfőbb állomásait. A Friss Csillagokat bemutató esemény és beszélgetés tanulságos lehet más pályakezdő színészek számára is. 

Mindkét 2024-es Friss Csillag szerepelt már a Friss Húson: Gellért Dorottya A kutyák nem esznek füvet (2022), Ionescu Raul pedig a Hogy ne győzzünk (2023) főszereplője volt.

Gellért Dorottya jelenleg az SZFE végzős hallgatója Novák Eszter és Selmeczi György zenés színművész osztályában. A vizsgaelőadások mellett az Örkény Színház Bűn és bűnhődés előadásában is látható. Szerepelt Bagossy Júlia A kutyák nem esznek füvet és Öcsi című filmjeiben, illetve Vermes Dorka első nagyjátékfilmjében, a  Velencében bemutatott Árniban is. 

Ionescu Rault Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című filmjéből ismerheti a Friss Hús közönsége, de szerepelt már többek között nemzetközi produkcióban, a Nemzeti Színház Kurázsi mama és gyermekei előadásában, és látható SZFE-vizsgarendezésekben is. A fiatal színész jelenleg a Kaposvári Egyetem színművész szakán negyedéves hallgató.

A fesztiválon vetített filmekben sok tehetséges fiatal színész mutatkozik majd be, mellettük pedig a szakma legismertebb alakjai is feltűnnek, sokszor meglepő szerepekben.

A fesztivál idén is a Puskin moziban lesz, a programok változatos nemzetközi és magyar filmes line-upját hamarosan bejelentik. A filmkészítők számára további szakmai programokkal is készülnek, többek közt az írókat és forgatókönyvírókat segítő Balázs Béla Rövidfilmírói Workshoppal, amelyre továbbra is várják a jelentkezéseket.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com