Hírek

A Galaxy Quest még mindig újjáéledhet, mondja Sigourney Weaver

Habár Alan Rickmant nem lehet pótolni, egy új Galaxy Quest akár az összes többi szereplőt visszavonzhatja Sigourney Weaver szerint.

Sokak kedves emléke az 1999-es Galaxy Quest (borzalmagyarul Galaktitkos küldetés) című film, amely a Star Trek világát figurázza ki jókora adag kreativitással. A film népszerűsége több folytatás-tervet is szült, de egy sem valósult meg; most azonban van esély egy új Galaxy Quest filmre – írja a Collider.

Az 1999-ben bemutatott filmben (Dean Parisot rendezése) egy csapat kiöregedett színészt galaktikus kalandokra csábítanak el idegen lények, akik dokumentumfilmnek értelmeztek egy húsz évvel azelőtti kultikus sci-fi sorozatot – az idegenek valóságos megváltóként néznek fel a valóságban cinikus, önmagukat is megutált sztárokra, akik pedig kénytelenek megidézni régi műsoruk ál-hősiességét.

A lap az eredeti film egyik főszereplőjét, Sigurney Weavert idézi. Weaver a következőket mondta egy beszélgetésben: „Először is: volt egy másik forgatókönyv is. Az írónk, Bob Gordon elkészített egy folytatást. A [z eredeti] film igazán éleselméjű volt, csakhogy a premier előtt a DreamWorks ennek jó részét kivágta belőle, mert gyerekeknek szóló karácsonyi filmként akarta pozicionálni – azt hiszem, ez mindannyiunk számára nagy csalódás volt, ezért Gordon nem engedte, hogy a stúdió megkapja a folytatást.

Aztán: „Csakhogy, körülbelül négy évvel ezelőtt, Bob és [a producer] Mark Johnson és az egész csapat nekifogott egy sorozat fejlesztésének. Akkor váratlanul elveszítettük a csodálatos Alant [Alan Rickman 2016-ban halt meg], és így a tervet jegelték, de most azt hiszem, végre felelevenítik” – mesélte a színésznő.

Weaver szerint „a sztori szerint a vén Galaxy Quest hősöket meghívják egy új sorozatba, egy fiatal gárdával. Nem olvastam a részleteket, de azt hiszem, a régi csapatból mindenki imádna szerepelni benne, mert nagyszerű élmény volt mindannyiunknak. Azt nem tudom, hogyan találnak valakit Alan szerepére, de azt hiszem, van egy remek ötletük rá. Alan pótolhatatlan, örökre az marad, de azt hiszem, jó hírekre számíthatunk e téren; csakhogy kb. fél éve már nem hallottam a dolgoról, így nem tudom, mikor történik valami.

Mivel a vígjáték műfaj önmagában is válságban van, és emellett a Galaxy Quest a filmes kreativitás egyik kiemelkedő példája, egy folytatás nem lenne rossz hír – kíváncsian várunk tehát bármilyen megerősítésre.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.