Hírek

A Tűnj el! sztárjai brillíroznak a Judas and the Black Messiah előzetesében

Shaka King legújabb, Judas and the Black Messiah című drámájában több ismerős arc, köztük Daniel Kaluuya és Lakeith Stanfield is feltűnik. Nézzük hát a sokat ígérő előzetest!

Az amerikai polgárjogi mozgalom kellős közepébe repít vissza Shaka King első, Judas and the Black Messiah címet viselő drámája. Az eddig főleg vígjátékokban utazó, a nagyközönség számára ismeretlen fiatal fekete rendező most komolyra fordítja a szót. A Fekete Párducok egyik vezetőjének igaz történetét viszi a színre, akit az FBI közelről figyeltetett és aki végül az életével fizetett politikai tevékenységéért.

A két főszerepet pedig a Tűnj el! két kiemelkedő szárja, Daniel Kaluuya és Lakeith Stanfield játssza.

Jordan Peele 2017-es thrilleréből megismert Kaluuya azóta a Queen & Slim című romantikus drámában tűnt fel, Stanfield pedig a Tőrbe ejtve detektíve volt Daniel Craig mellett. Rajtuk kívül még Dominique Fishback, Jesse Plemons és Martin Sheen kapott fontosabb szerepet a filmben. A látványért pedig Sean Bobbit, a 12 év rabszolgaság cinematográfusa felel.

A máris Oscar-esélyesként emlegetett Judas and the Black Messiah egy fekete FBI informátor kettős életét mutatja be. William O’Neal (Stanfield) beépül a helyi Fekete Párducok szervezetébe, amit a karizmatikus Fred Hampton (Kaluuya) vezet. A büntetett előéletű besúgó ráébred, hogy a radikálisnak beállított Párducok ideológiája bizony nem áll messze saját eszméitől. A kérdés: szorult helyzetében kihez lesz hű, a szabadságát markukban tartó FBI-hoz vagy a fekete testvéreihez?

A Judas and the Black Messiah február 12-én kerül mozikba és egyben az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Takács Janka

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya