Hírek

A Tűnj el! sztárjai brillíroznak a Judas and the Black Messiah előzetesében

Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)

Shaka King legújabb, Judas and the Black Messiah című drámájában több ismerős arc, köztük Daniel Kaluuya és Lakeith Stanfield is feltűnik. Nézzük hát a sokat ígérő előzetest!

Az amerikai polgárjogi mozgalom kellős közepébe repít vissza Shaka King első, Judas and the Black Messiah címet viselő drámája. Az eddig főleg vígjátékokban utazó, a nagyközönség számára ismeretlen fiatal fekete rendező most komolyra fordítja a szót. A Fekete Párducok egyik vezetőjének igaz történetét viszi a színre, akit az FBI közelről figyeltetett és aki végül az életével fizetett politikai tevékenységéért.

A két főszerepet pedig a Tűnj el! két kiemelkedő szárja, Daniel Kaluuya és Lakeith Stanfield játssza.

Jordan Peele 2017-es thrilleréből megismert Kaluuya azóta a Queen & Slim című romantikus drámában tűnt fel, Stanfield pedig a Tőrbe ejtve detektíve volt Daniel Craig mellett. Rajtuk kívül még Dominique Fishback, Jesse Plemons és Martin Sheen kapott fontosabb szerepet a filmben. A látványért pedig Sean Bobbit, a 12 év rabszolgaság cinematográfusa felel.

A máris Oscar-esélyesként emlegetett Judas and the Black Messiah egy fekete FBI informátor kettős életét mutatja be. William O’Neal (Stanfield) beépül a helyi Fekete Párducok szervezetébe, amit a karizmatikus Fred Hampton (Kaluuya) vezet. A büntetett előéletű besúgó ráébred, hogy a radikálisnak beállított Párducok ideológiája bizony nem áll messze saját eszméitől. A kérdés: szorult helyzetében kihez lesz hű, a szabadságát markukban tartó FBI-hoz vagy a fekete testvéreihez?

A Judas and the Black Messiah február 12-én kerül mozikba és egyben az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés