Hírek

A Ghibli stúdió felépíti a valódi Vándorló palotát

Szeretnél belépni Miyazaki valódi Vándorló palotájába? Irány Japán!

A Ghibli stúdió a világ legvarázslatosabb rajzfilmjeinek megalkotója, és nem csak Japánban vagy az anime kedvelői között, hanem világszerte nagy szeretetnek örvend – elsősorban persze Hayao Miyazaki művei miatt. A stúdió most merész lépésre szánta el magát: készülő vidámparkjában felépíti A vándorló palota című anime címszereplő kastélyának mását – írja a Kotaku.

A parkról szóló hírek már régóta izgalomban tartják a stúdió rajongóit. Helyet kap majd benne A vadon hercegnőjének faluja, egy Totoro-erdő, a boszorkányok völgye – és most már a vándoroló palota is.

A valódi építmény sajnos épp annyira nem mozog majd, amennyire teleport-kapuk és tűzdémonok sem lesznek majd benne, viszont cserébe anélkül is be lehet majd lépni, hogy öregasszonnyá változtatna egy boszorkány. Az épület kisebb is lesz filmbéli eredetijénél, de azért négy-öt emeletes magasságával nem kell majd szégyenkeznie. A koncepciórajz a fenti képen látható: nyilván feltételezzük (jegyzi meg a Kotaku is), hogy a filmhez hűen ki lesz festve.

Az ambiciózus projekthez képest is lenne hová fejlődni még, természetesen: ha például a Ghibli megépítené a Chihiro Szellemországban valósághű méretű szellem-fürdőházát, a világ animerajongói alighanem mind be is költözhetnének (és akkor onnan írnánk a Filmtekercset, mert Miyazakinak kollektíve imádói vagyunk). A parkot 2022-ben tervezik átadni. Ki tudja, addig még mi minden lehetséges?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés