Hírek

A Ghibli stúdió filmjei a Netflixre költöznek

Szél támad

Hayao Miyazaki (és más rendezők) művei ezentúl a Netflixen érhetők el: a streaming óriás megszerezte a Ghibli stúdió filmjeinek jogait Japánon és Észak-Amerikán kívül.

Nagy győzelmet jelent a Netflix nemzetközi jelenléte számára, hogy a streaming szolgáltató megszerezte a Ghibli filmjeit – írja a The Hollywood Reporter. A Netflix ugyanis erőteljesen függ az Amerikán kívüli piacoktól, ahol növekedési potenciálja jóval nagyobb, mint hazájában: és Miyazaki művei jelentős vonzerővel bírnak bizony.

Chihiro Szellemországban, A vándorló palota, Szél támad: ezek a klasszikus művek, az animációs filmtörténet legjobbjai minden bizonnyal temérdek nézőt vonzanak majd a szolgáltatóhoz. A jogok exkluzívak, azaz csak a Netflix sugározhatja ezentúl a filmeket (Magyarországon is).

Valóra vált álom számunkra” – örvendezett Aram Yacoubian, a Netflix saját animációkért felelős igazgatója. „A Ghibli filmjei legendásak és 35 éve lelkes rajongókat vonzanak a világ minden táján.

A megállapodást „mérföldkőként” értékelik az iparági elemzések. Ez az első alkalom, hogy streaming szolgáltatás keretében egységesen érhető el a Ghibli mind a 21 filmje, világszerte. A Netflix havi bontásban teszi majd elérhetővé őket; az első filmek február 1-jén jelennek meg a kínálatban. A Netflix továbbá

20 nyelven biztosít hangsávot és 28 nyelven feliratot az animékhez.

Az amerikai streaming jogok az HBO Maxnál maradtak.

Te melyik filmet néznéd meg elsőként?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..