Hírek

A Ghibli stúdió filmjei a Netflixre költöznek

Szél támad

Hayao Miyazaki (és más rendezők) művei ezentúl a Netflixen érhetők el: a streaming óriás megszerezte a Ghibli stúdió filmjeinek jogait Japánon és Észak-Amerikán kívül.

Nagy győzelmet jelent a Netflix nemzetközi jelenléte számára, hogy a streaming szolgáltató megszerezte a Ghibli filmjeit – írja a The Hollywood Reporter. A Netflix ugyanis erőteljesen függ az Amerikán kívüli piacoktól, ahol növekedési potenciálja jóval nagyobb, mint hazájában: és Miyazaki művei jelentős vonzerővel bírnak bizony.

Chihiro Szellemországban, A vándorló palota, Szél támad: ezek a klasszikus művek, az animációs filmtörténet legjobbjai minden bizonnyal temérdek nézőt vonzanak majd a szolgáltatóhoz. A jogok exkluzívak, azaz csak a Netflix sugározhatja ezentúl a filmeket (Magyarországon is).

Valóra vált álom számunkra” – örvendezett Aram Yacoubian, a Netflix saját animációkért felelős igazgatója. „A Ghibli filmjei legendásak és 35 éve lelkes rajongókat vonzanak a világ minden táján.

A megállapodást „mérföldkőként” értékelik az iparági elemzések. Ez az első alkalom, hogy streaming szolgáltatás keretében egységesen érhető el a Ghibli mind a 21 filmje, világszerte. A Netflix havi bontásban teszi majd elérhetővé őket; az első filmek február 1-jén jelennek meg a kínálatban. A Netflix továbbá

20 nyelven biztosít hangsávot és 28 nyelven feliratot az animékhez.

Az amerikai streaming jogok az HBO Maxnál maradtak.

Te melyik filmet néznéd meg elsőként?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés