Hírek

A Godzilla Kong ellen folytatása lehet a Kong fia – Adam Wingard rendező is visszatérhet

A Godzilla kong ellen sikere nyomán máris tárgyalnak Adam Wingard rendező visszatéréséről a folytatás kedvéért, ami bevezetheti Kong fiát a szörnyek birodalmába.

A Godzilla Kong ellen pandémia előtti nagyságokat idéző 400 milliós bevételi adatai arra sarkalták a MonsterVerse jogtulajdonos Legendary-t, hogy tárgyaljon Adam Wingard rendező visszatéréséről. A filmkészítő lenne az első, aki két filmet is rendezne az óriásszörnyes filmes univerzumban, és nem is akármit. A The Hollywood Reporter szerint a stúdió komolyan gondolja, hogy rebootolja a Kong fiát.

A mára felhőkarcoló méretűvé vált főemlős először 1933-ban mászta meg az Empire State Buildinget, a Kong fia (Son of Kong) pedig pár hónappal követte apját a mozivásznon. Arról már a Collider tájékoztat, hogy az eredeti Kong fia mindössze 62 percben meséli el a hasonlóan hatalmas utód történetét, aki egy trópusi viharban megmenti apja gyilkosát.

Az egyelőre rejtély, hogy miként kapcsolódhat be Kong fia a MonsterVerse történéseibe, hiszen sem a Koponya-szigeten, sem a Föld belsejében nem láttuk Queen Kongot.

Mielőtt még elhamarkodottan megörülnénk (vagy meggyűlölnénk) a kaidzsú-családi drámát, le kell szögezni, hogy még semmi sem biztos. A Kong fia csak egy felmerült cselekményötlet, igaz, a Legendary a kissé nevetséges Mechagodzillából is félelmetes mechát csinált a Godzilla Kong ellenben. Továbbá Wingard is elég elfoglalt filmkészítő. Ő rendezi az Ál/Arc rebootját és a Villámmacskák filmadaptációját is.

A Godzilla: A szörnyek királya visszafogottan teljesített a mozipénztáraknál, és mindössze 386 millió dollárra rúgott a bevétel. Ezzel szemben a Godzilla Kong ellen úgy tudta átlépni a 400 milliós határt, hogy olyan nagy filmpiacokon még be sem mutatták, mint az Egyesült Királyság, Brazília, vagy a filmvégi gigaösszecsapásnak otthont adó Japán. Az sem kizárt, hogy a Godzilla Kong ellen végül a Kong: Koponya-sziget 566 milliós bevételét is túlszárnyalja, így kinyitva a kaput a franchise folytatásainak.

A Kong fia még az előzmények ismeretében is meredek vállalkozásnak tűnik, de ha megvalósul, akkor előbb-utóbb Minilla is érkezni fog, akitől az 1967-es Godzilla fia óta rettegünk.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com