Hírek

A Godzilla rendezője önálló Csillagok háborúja filmet készít

Star Wars spinoff twitter bejelentésÚgy tűnik, a Godzilla anyagi sikere sok stúdiófőnököt meggyőzött a kezdőnek számító Gareth Edwards tehetségével kapcsolatban (egyetlen korábbi egészestés mozija a hazánkban alig ismert Monsters volt), ugyanis ő készítheti el az első önálló Csillagok háborúja-filmet. 

„Nagyon-nagyon szerencsésnek érzem magam, az álommunkámat végzem jelen pillanatban. Nem beszélhetek róla, mert minden nagyon titkos, de valóra vált az álmom: a Csillagok háborúja kezdtem bele a filmkészítésbe” – mondta a direktor Kínában a Filmművészeti Egyetemen hallgatók előtt. „Elkezdtem érezni a nyomást is emellett” – tette hozzá. A rendező elég elfoglalt lett ezzel, ugyanis a Godzilla 2-t is valahogy el kell készítenie, bár állítólag abba csak a Star Wars-film után vág bele.

A spinoffról minimális hírek szivárogtak ki, annyit azonban biztosan lehet tudni, hogy a bemutató dátuma 2016. december 16-a lesz, tehát még két és fél évet kell várnunk rá. Hiány persze addig sem lesz, hiszen egy évvel korábban érkezik a J.J. Abrams-féle Csillagok háborúja 7., amelyet már forgatnak Abu Dzabiban.

További fontos információ azon túl, hogy a Star Wars-univerzumban játszódó filmet Nagy-Britanniában forgatják, a forgatókönyvíró személye, aki nem más, mint Gary Whitta. Az író eddig felemás színvonalon teljesített, az ő nevéhez köthető például az Éli könyve vagy A Föld után. Biztosítékot egyedül az ad, hogy a karaktereket Geroge Lucas dolgozza ki.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com