Hírek

A Godzilla vs. Kong már 350 millió dollárnál tart

Globálisan már 350 millió dollárt is begyűjtött a Godzilla Kong ellen a mozikban, annak ellenére, hogy online is nézhető, és a mozik kis kapacitással működnek.

Egy normális világban elsöprő box office eredményt hozott volna a Godzilla Kong ellen: erre utal, hogy még a járvány évében is már 350 millió dollárnál jár a film nemzetközi bevétele. Otthoni eredménye ezidáig 69,5 millió dollár; a nemzetközi bevétel legnagyobb része (165,4 millió dollár) Kínából érkezett.

Az eredményt annak ellenére érte el a film, hogy több nagy piacon (például hazájában, az Egyesült Államokban is) online is megtekinthető, illetve hogy a mozik jellemzően csökkentett kapacitással működnek – írja a Variety.

A film ezzel a járvány két évének első igazi box office sikere. Emlékezetes, hogy a moziipar által megmentőként várt Tenet nem teljesítette be a reményeket: a Godzilla vs. Kong pedig épp most pénteken győzte le a Tenetet hazájában is, amikor átlépte annak 58.4 millió dolláros hazai össz-mozibevételét.

Már az első hétvégén is látszott, hogy a szerencsésebb országokban a lassan nyitó mozik közönsége kiéhezett a látványosságra: „brutális számadatokat mutathat fel mindössze egyetlen hétvége után” – írtuk nemrég. És látványosság terén bizony jól áll a film. „Végre-valahára kizárólag az élvezetre koncentrál (…) a nyitánytól fogva szakadatlan jó iramban kínálja az ötletes vizuális megoldásokat és meglepetéseket” – írtuk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com