Hírek

A Golden Globe-ért indulhat az Aglaja

aglajaFolytatódhat az Aglaja nemzetközi sikere: Deák Krisztina alkotása elindul a Golden Globe „Legjobb idegen nyelvű film” díjáért.

A filmet (kritikánk) október 13-án vetítik le Los Angeles-ben a Hollywoodba akkreditált újságírók szövetsége (Hollywood Foreign Press Association- HFPA) tagjai számára, akik döntenek a jelölésről.

– Ez még nem a nomináció, „csak” egy vetítés a zsűri részére, de nagyon izgatott vagyok – mondja Deák Krisztina rendező, aki személyesen is részt vesz az eseményen.

Az amerikai filmes és televíziós díj az Oscar és az Emmy-díjak után a legrangosabb elismerés a világ filmgyártásának legjobbjai számára. A számos kategóriában kiosztott Arany Glóbuszt 1944-ben a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete alapította, és sokan az Oscar előszobájának tartják.

A jelölteket december 12-én jelentik be, míg a 71. Golden Globe díjátadó ünnepség jövő év január 12-én lesz Los Angelesben.

Az Aglaja néhány hónapja három Arany Nimfát és egy különdíjat nyert a monte-carlói televíziós filmfesztiválon.

A film egy anya és lánya különös viszonyáról szól, az őket körülvevő, ideológiákkal, szegénységgel és kétségekkel átitatott világban. A mama, Sabina egyedülálló mutatványa, hogy a haján lógva égő fáklyákkal zsonglőrködik. Az édesanyát féltő gyermeki rettegés által megtépázott jelent és jövőt Deák Krisztina különleges hangulatú képekkel, a rá oly jellemző egyedi látásmóddal ábrázolja.

Avatar

Sajtoklub.tv

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés