Hírek

A Golden Globe-ot is elhalasztják

Kora január helyett február végén adják át a 2021. évi Golden Globe díjakat.

2021. február 28: ez az új dátuma a Golden Globe díjátadónak, jelentette be a Hollywood Foreign Press Association, az NBC és a Dick Clark Productions (és írja a The Wrap).

Február 28. véletlenül épp az a dátum, amikor a 2021-es Oscart tartották volna eredetileg – az Oscar-gála, mint kiderült, április 25-re került át, ami jókora csúszás a megszokott februárhoz képest, de most csaknem ennyit ugrik a Golden Globe-díjátadó is, ami pedig az 1970-es évek eleje óta állandóan januárban zajlott le.

A Globe csúszása szépen keretbe foglalja a jövő évi díjszezont: úgy tűnik, hogy kerek két hónappal módosul a filmes év legizgalmasabb periódusa, azaz

március-április hónapokban izgulhatunk majd a szívünknek kedves filmekért

(és írhatjuk az elemzéseket mi, újságírók).

Nemrég a BAFTA, a függetlenfilmes Spirit Awards és a Critics’ Choice Awards is bejelentette az Oscarhoz igazított dátumváltást. Nemsokára ugyanerre számíthatunk az iparági szövetségek díjátadóival kapcsolatban is.

A HFPA még nem jelentette be, hogy módosítanak-e a nevezhetőség feltételein, de a következő hetekre ígérik ennek tisztázását is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya