Hírek

A Golden Globe-ot is elhalasztják

Kora január helyett február végén adják át a 2021. évi Golden Globe díjakat.

2021. február 28: ez az új dátuma a Golden Globe díjátadónak, jelentette be a Hollywood Foreign Press Association, az NBC és a Dick Clark Productions (és írja a The Wrap).

Február 28. véletlenül épp az a dátum, amikor a 2021-es Oscart tartották volna eredetileg – az Oscar-gála, mint kiderült, április 25-re került át, ami jókora csúszás a megszokott februárhoz képest, de most csaknem ennyit ugrik a Golden Globe-díjátadó is, ami pedig az 1970-es évek eleje óta állandóan januárban zajlott le.

A Globe csúszása szépen keretbe foglalja a jövő évi díjszezont: úgy tűnik, hogy kerek két hónappal módosul a filmes év legizgalmasabb periódusa, azaz

március-április hónapokban izgulhatunk majd a szívünknek kedves filmekért

(és írhatjuk az elemzéseket mi, újságírók).

Nemrég a BAFTA, a függetlenfilmes Spirit Awards és a Critics’ Choice Awards is bejelentette az Oscarhoz igazított dátumváltást. Nemsokára ugyanerre számíthatunk az iparági szövetségek díjátadóival kapcsolatban is.

A HFPA még nem jelentette be, hogy módosítanak-e a nevezhetőség feltételein, de a következő hetekre ígérik ennek tisztázását is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés