Hírek

A Grand Budapest Hotel animációt kapott extraként

The Grand Hotel Budapest (2014)

A Grand Budapest Hotel egy animációs filmet kapott a Criterion Collection jóvoltából, amit maga a rendező, Wes Anderson narrál.

Wes Anderson 2014-es filmje, A Grand Budapest Hotel nemrég csatlakozott a Criterion Collection sorozatához. A találkozás eredményeképp született különleges kiadvány pedig számos meglepetést tartogat a film kedvelői számára:

A forgatásról szóló dokumentumfilm, kimaradt jelenetek és a stábbal készült új interjúk mellett egy kb. 25 perces animáció is helyet kapott az extrák listáján.

A többek között 4 Oscar-díjjal jutalmazott film – ahol a cselekmény középpontjában egy különleges hagyaték, ifjabb Johannes Van Hoytl: Fiú almával című titokzatos festménye áll – látványvilága már első pillantásra animáció után kiált, amit az eredeti forgatókönyv felhasználásának segítségével most meg is kapott.

Wes Anderson

Miközben a soron következő – szám szerint tizedik – Anderson film, ami a mozikba kerül, a The French Dispatch lesz, egy az újságírás előtt tisztelgő, vászonra írt vallomás, ami az eredeti tervek szerint július végén debütált volna, a koronavírus-járvány azonban ezt a menetrendet is átírta. 

Ami viszont meglepő, hogy a fim majdnem három hónapos késéssel érkezik majd meg a mozikba, így egészen október 16-áig tolódott el a premier dátuma.

A szereposztás szempontjából a saját maga által teremtett hagyományokhoz ragaszkodó rendező új filmjében ismét felbukkan majd Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Adrien Brody, Frances McDormand, akik mellett most Timothée Chalamet is feltűnik majd a vásznon. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya