Hírek

A Grand Budapest Hotel animációt kapott extraként

The Grand Hotel Budapest (2014)

A Grand Budapest Hotel egy animációs filmet kapott a Criterion Collection jóvoltából, amit maga a rendező, Wes Anderson narrál.

Wes Anderson 2014-es filmje, A Grand Budapest Hotel nemrég csatlakozott a Criterion Collection sorozatához. A találkozás eredményeképp született különleges kiadvány pedig számos meglepetést tartogat a film kedvelői számára:

A forgatásról szóló dokumentumfilm, kimaradt jelenetek és a stábbal készült új interjúk mellett egy kb. 25 perces animáció is helyet kapott az extrák listáján.

A többek között 4 Oscar-díjjal jutalmazott film – ahol a cselekmény középpontjában egy különleges hagyaték, ifjabb Johannes Van Hoytl: Fiú almával című titokzatos festménye áll – látványvilága már első pillantásra animáció után kiált, amit az eredeti forgatókönyv felhasználásának segítségével most meg is kapott.

Wes Anderson

Miközben a soron következő – szám szerint tizedik – Anderson film, ami a mozikba kerül, a The French Dispatch lesz, egy az újságírás előtt tisztelgő, vászonra írt vallomás, ami az eredeti tervek szerint július végén debütált volna, a koronavírus-járvány azonban ezt a menetrendet is átírta. 

Ami viszont meglepő, hogy a fim majdnem három hónapos késéssel érkezik majd meg a mozikba, így egészen október 16-áig tolódott el a premier dátuma.

A szereposztás szempontjából a saját maga által teremtett hagyományokhoz ragaszkodó rendező új filmjében ismét felbukkan majd Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Adrien Brody, Frances McDormand, akik mellett most Timothée Chalamet is feltűnik majd a vásznon. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya