Hírek

A gyűlölettel indul a Budapest Rooftop Cinema idei évada

a_gyuloletMegérkezett végre a tavasz, és ezzel párhuzamosan a fesztiválidény is kezdetét veszi. A szezon legizgalmasabb filmes programsorozatát idén is a Budapest Rooftop Cinema hozza el nekünk: kultfilmekkel, örök életű klasszikusokkal és természetesen igazi nyári blockbusterekkel várják május 15-étől minden héten a Corvintetőn a filmek szerelmeseit.

A Budapest Rooftop Cinema immáron 3 éve szórakoztatja a Corvintető közönségét jobbnál-jobb filmes programokkal. A szervezők célja idén a korábbiaknál is izgalmasabb felhozatallal elkápráztatni a szabadtéri mozizásra vágyókat.

A tavaly megszokott módon szuper filmekben és popcornban nem lesz hiány, de kibővített nézőtér, jóval nagyobb VIP szekció és számos meglepetés is várja minden héten a résztvevőket.

„Azt ismered, hogy egy pasi leesik az ötvenedikről? Ahogy zuhan lefelé, azzal nyugtatja magát: Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Tudod, nem a zuhanás számít, a leérkezés.”

A Budapest Rooftop Cinema első estéjén május 15-én Mathieu Kassovitz filmjét, A gyűlöletet vetíti. A film nemcsak áttörést hozott Vincent Casselnek, de Aranypálma jelölést Mathieu Kassovitz-nak, aki megkapta Cannes-ban a legjobb rendezőnek járó díjat, sőt, 1995-ben besöpörte az év felfedezettjének járó Európa Filmdíjat és a legjobb filmnek járó Caesar-díjat is.

A mára már kultikus státuszba jutott film önmagában is megéri a figyelmet – a meglepetések kedvéért azonban mindenképpen érdemes május 15-én a Corvintetőre látogatni, és a Budapest Rooftop Cinema és A gyűlölet társaságában tölteni az estét.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya