Hírek

A gyűlölettel indul a Budapest Rooftop Cinema idei évada

a_gyuloletMegérkezett végre a tavasz, és ezzel párhuzamosan a fesztiválidény is kezdetét veszi. A szezon legizgalmasabb filmes programsorozatát idén is a Budapest Rooftop Cinema hozza el nekünk: kultfilmekkel, örök életű klasszikusokkal és természetesen igazi nyári blockbusterekkel várják május 15-étől minden héten a Corvintetőn a filmek szerelmeseit.

A Budapest Rooftop Cinema immáron 3 éve szórakoztatja a Corvintető közönségét jobbnál-jobb filmes programokkal. A szervezők célja idén a korábbiaknál is izgalmasabb felhozatallal elkápráztatni a szabadtéri mozizásra vágyókat.

A tavaly megszokott módon szuper filmekben és popcornban nem lesz hiány, de kibővített nézőtér, jóval nagyobb VIP szekció és számos meglepetés is várja minden héten a résztvevőket.

„Azt ismered, hogy egy pasi leesik az ötvenedikről? Ahogy zuhan lefelé, azzal nyugtatja magát: Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Tudod, nem a zuhanás számít, a leérkezés.”

A Budapest Rooftop Cinema első estéjén május 15-én Mathieu Kassovitz filmjét, A gyűlöletet vetíti. A film nemcsak áttörést hozott Vincent Casselnek, de Aranypálma jelölést Mathieu Kassovitz-nak, aki megkapta Cannes-ban a legjobb rendezőnek járó díjat, sőt, 1995-ben besöpörte az év felfedezettjének járó Európa Filmdíjat és a legjobb filmnek járó Caesar-díjat is.

A mára már kultikus státuszba jutott film önmagában is megéri a figyelmet – a meglepetések kedvéért azonban mindenképpen érdemes május 15-én a Corvintetőre látogatni, és a Budapest Rooftop Cinema és A gyűlölet társaságában tölteni az estét.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.