Hírek

A Gyűrűk Ura a Trónok harca írójánál landol

Bryan Cogman, a Trónok harca egyik írója és executive producere konzultánsként csatlakozott JD Payne és Patrick McKay írókhoz az Amazon A Gyűrűk Ura sorozatában – adta hírül a Collider.

A Trónok harca fináléja után sokakban ébreszthet reményt ez a hír – és legalább annyi ember, aki nem kedvelte az HBO szériájának utolsó évadát, mond majd le legyintve Tolkien klasszikusának adaptációjáról is. Cogman a Trónok harca showrunnerjei, David Benioff és D.B. Weiss mellett dolgozott asszisztensként, és olyan részeket jegyzett íróként, mint az első évadban a Nyomorékok, fattyak és összetört dolgok (Cripples, Bastards, and Broken Things), a harmadik évadban az Akit a tűz megcsókolt (Kissed by Fire) – vagy az utolsó évadban a hideget-meleget is kapott A Hét Királyság lovagja (A Knight of the Seven Kingdoms).

Cogman, akit élő enciklopédiaként tartottak számon kollégái, a legnagyobb elismerést magától George R. R. Martintól kapta, aki a sárkány harmadik fejének nevezte őt, Benioff és Weiss mellett. Úgy volt egyébként, hogy Cogman fogja fejleszteni az egyiket a készülő öt Trónok harca spin-offból, de végül a projekt lekerült az asztalról. Így történhetett, hogy a művész az Amazonnál kötött ki…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya