Hírek

A Gyűrűk Ura sorozat Európába költözik

Otthagyja Új-Zélandot az Amazon sorozatának második évada.

Az Amazon bejelentette: készülőben lévő, hatalmas A Gyűrűk Ura sorozatuk második évadját nem Új-Zélandon, hanem valahol az Egyesült Királyságban forgatják majd – írja a Collider.

A bejelentés meglepő, mert az új-zélandi tájaknak sokak szerint fontos szerepe volt a mi világunktól kissé idegen, mégis otthonos, ám egyben varázslattal is teli Középfölde megteremtésében. Peter Jackson és az ő filmművészeti mérföldkőnek számító esztétikája óta a Megye, a Mória fölötti hegyek, Rohan tájai egyet jelentenek Új-Zélanddal – ami a szigetország számára jókora turisztikai fellendülést is okozott.

Az Amazon azonban erősíteni kívánja európai jelenlétét, ezért döntött a sorozat költöztetése mellett. Az első évad, amelynek forgatása nemrég zárult le, még Új-Zélandon készült. A cég megköszönte a szigetországnak az első évad során nyújtott támogatást – különösen a járvány fényében –, de egyéb információt egyelőre nem kínált.

Így az sem világos, hogy a költözés mennyire múlott a kreatív  készítők döntésén (talán a második évad másféle tájakat, hangulatot igényel…?), mennyire múlhat vajon pénzügyi szempontokon, és mennyire az óriáscég kíméletlen céges politikáján. Azok számára, akik aggódva figyelik, mit kezd egy hírhedten hideg, gyakran embertelennek tartott viselkedésű óriáscég A Gyűrűk Ura jelenségével, a hír mindenesetre nyugtalanító.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com