Hírek

A Gyűrűk Ura sorozat máris két évadot kap

Habár csak jövőre mutatják be, A Gyűrűk Ura sorozathoz máris megrendelték a második évadot.

Az Amazon hatalmas önbizalommal közelíti meg A Gyűrűk Ura sorozatot: máris a második évadhoz hívták össze a sorozatírókat – írja a Deadline.

A sorozatnak még csak előmunkálatai indultak el Új-Zélandon, az Amazon azonban komolyan gondolja elköteleződését zászlóvivőnek szánt sorozatához. A két évvel ezelőtti megállapodás, amelyben a stúdió megszerezte A Gyűrűk Ura jogait, el is kötelezte egyben a gyártót arra, hogy több évadot forgasson, és spin-off sorozatra is lehetőséget ad; ettől függetlenül azonban az egyes évadok még mindig önálló döntést igényelnek a stúdió részéről.

A korai döntés előnye, hogy így kisebb lesz a szünet az első évad vége és a második eleje között; ez jó hír a leendő rajongók számára.

Forrás: Twitter / The Lord of the Rings on Prime

A sorozat forgatása nemsokára elkezdődik Új-Zélandon. Az első két epizód leforgatása után aránylag hosszú, 4-5 hónapos szünetet rendelnek el; ez megszokott gyakorlat hosszabb szériák forgatásánál, mert így átnézhetik a kész anyagot és ennek tükrében módosíthatják nem csak az első évad hátralévő részeit, de a második és további évadokat is. Ezeket egyébként akár egyszerre is forgathatják, ha a szünet alatt már kellően érett fázisba került a forgatókönyv; ez a megközelítés jókora összegeket takaríthat meg a stúdió számára – Peter Jackson is egyszerre forgatta a film három részét.

Markella Kavenagh, Will Poulter, és Joseph Mawle neve már ismert, mint színészeké, de a Variety forrásai szerint még mindig nem állt össze a végleges színészgárda, hiába zajlik a helyszíni előkészítés.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés