Hírek

A hajas Patrick Stewart és a kopasz John Malkovich Glenn Close-ért verseng – The Wilde Wedding előzetes

Bár a The Wilde Wedding előzetes alapján csak egy újabb nagy nevekkel teledobált egyszer nézhető romantikus vígjátéknak tűnik, Stewart és Malkovich megfűszerezve Glenn Close-sal azért csak felkelti az ember érdeklődését.

Hát ez is eljött: Jack Nicholson, Robert De Niro, Michael Douglas, Tommy Lee Jones és Dustin Hoffman után újabb két színészóriás adja a nevét egy könnyed romantikus vígjátékhoz főszereplőként. És bár dicséretes, hogy Hollywood egy ideje sorban dobja ki az olyan vígjátékokat, amelyek 60 és 70+-os párokat raknak a középpontba, egy-egy kivétellel ezek sosem sikerülnek igazán jól. Általában túl sablonos, túl közhelyes, nem elég őszinte és koránt sem elég vicces a végeredmény. De talán majd most!

A történetben Close egy filmsztárt alakít, aki sikert sikerre és férjet férjre halmoz. Az aktuális 4. férjjelöltet játssza Stewart, míg az egyik ex lesz Malkovich. A nagy esküvőre összegyűlik a család mindkét oldalról és kezdődhet is a szokásos bonyodalom. A nőt összezavarja az ex-férj felbukkanása, míg az előzetes alapján a család többi tagja szintén nem egyszerű eset. A közeg a már megszokott felső középosztálybeli réteg, hatalmas házak, hatalmas kertek és persze hatalmas esküvő.

A filmet egyébként Damian Harris (Éjkert, Van kegyelem?, Megcsalatva) írja és rendezi, a három nagy név mellett pedig láthatjuk majd Minnie Driver-t, Noah Emmerich-et, Grace Van Patten-t és Peter Facinelli-t.

Az alkotás még idén az amerikai mozikba kerül, hogy hozzánk eljut-e, az egyelőre kérdéses.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya