Hírek

A halál angyala (2. évad) – Előzetes

Alienist

Megérkezett A halál angyala 2. évadához az előzetes. Visszatér Daniel Brühl, Luke Evans és Dakota Fanning, hogy újabb hátborzongató eseménysor hátterére derítsenek fényt. Ráadásul ismét lehet budapesti forgatási helyszínekre vadászni.  

Újabb fejezetet kap a Hasfelmetsző Jack nyomdokain haladó A halál angyala (The Alienist). A 19. század végén játszódó történet még 2017-ben forgatott 10 részből álló 1. évada során számos helyszínre is ráismerhettek a magyar nézők, Budapest több helyen tűnt fel New York City-ként a képernyőn.

A sötét hangulatú krimi cselekménye Caleb Carr A halál angyala című regényét követi. Az évad során a Luke Evans által alakított John Moore, a New York Times karikaturistája, a Daniel Brühl által megformált mentális betegségekre szakosodott német-magyar származású pszichológus, Dr. Laszlo Kreizler és a helyi rendőrség első női alkalmazottja, a Dakota Fanning által játszott Sara Howard által alkotott különös hármas próbál fényt deríteni egy  szövevényes gyilkosságsorozat részleteire.

A csapat dolgát az is nehezíti, hogy formabontó módszereik szűkebb környezetük néhány tagjából komoly ellenérzéseket vált ki. A széria első évada ilyenformán a társadalmi előítéletekkel való küzdelmet vette górcső alá a klasszikus krimivonalon túl.

A halál angyala 2. évadához, az író A sötétség angyala című kötete szolgáltatta az alapot (az évad is ezt a címet viseli majd). (Carr egyébként mielőtt regényíróként ismertté vált volna, politikai, illetve katonai témájú műveket írt.)

A klasszikus műfaji háttér ismét stabil alap, továbbá visszatérnek az előző évad legfontosabb karakterei. Az előzetes alapján pedig úgy tűnik, hogy a hangulat és a korhűség a korábban megadott alaphangot követik.

A budapesti helyszínekre pedig ismét lehet vadászni. (Találtam továbbá egy Instagram-posztot, ami például arra utal, hogy júniusi forgatás során Luke Evanst megviselte a meleg. A képhez tartozó: Baromira meleg van szöveg kétséget sem hagy efelelől. Kíváncsi lennék, hogy hány járókelő ismerte fel a színészt akkor.)

View this post on Instagram

Too darn hot ? #budapest #summerheat

A post shared by Luke Evans (@thereallukeevans) on

A TNT-sorozat 2. évadának premierjének tervezett időpontja: július 26. Nektek egyébként, hogy tetszett az első felvonás?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com