Hírek

A halál angyala (2. évad) – Előzetes

Alienist

Megérkezett A halál angyala 2. évadához az előzetes. Visszatér Daniel Brühl, Luke Evans és Dakota Fanning, hogy újabb hátborzongató eseménysor hátterére derítsenek fényt. Ráadásul ismét lehet budapesti forgatási helyszínekre vadászni.  

Újabb fejezetet kap a Hasfelmetsző Jack nyomdokain haladó A halál angyala (The Alienist). A 19. század végén játszódó történet még 2017-ben forgatott 10 részből álló 1. évada során számos helyszínre is ráismerhettek a magyar nézők, Budapest több helyen tűnt fel New York City-ként a képernyőn.

A sötét hangulatú krimi cselekménye Caleb Carr A halál angyala című regényét követi. Az évad során a Luke Evans által alakított John Moore, a New York Times karikaturistája, a Daniel Brühl által megformált mentális betegségekre szakosodott német-magyar származású pszichológus, Dr. Laszlo Kreizler és a helyi rendőrség első női alkalmazottja, a Dakota Fanning által játszott Sara Howard által alkotott különös hármas próbál fényt deríteni egy  szövevényes gyilkosságsorozat részleteire.

A csapat dolgát az is nehezíti, hogy formabontó módszereik szűkebb környezetük néhány tagjából komoly ellenérzéseket vált ki. A széria első évada ilyenformán a társadalmi előítéletekkel való küzdelmet vette górcső alá a klasszikus krimivonalon túl.

A halál angyala 2. évadához, az író A sötétség angyala című kötete szolgáltatta az alapot (az évad is ezt a címet viseli majd). (Carr egyébként mielőtt regényíróként ismertté vált volna, politikai, illetve katonai témájú műveket írt.)

A klasszikus műfaji háttér ismét stabil alap, továbbá visszatérnek az előző évad legfontosabb karakterei. Az előzetes alapján pedig úgy tűnik, hogy a hangulat és a korhűség a korábban megadott alaphangot követik.

A budapesti helyszínekre pedig ismét lehet vadászni. (Találtam továbbá egy Instagram-posztot, ami például arra utal, hogy júniusi forgatás során Luke Evanst megviselte a meleg. A képhez tartozó: Baromira meleg van szöveg kétséget sem hagy efelelől. Kíváncsi lennék, hogy hány járókelő ismerte fel a színészt akkor.)

View this post on Instagram

Too darn hot 🥵 #budapest #summerheat

A post shared by Luke Evans (@thereallukeevans) on

A TNT-sorozat 2. évadának premierjének tervezett időpontja: július 26. Nektek egyébként, hogy tetszett az első felvonás?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..