Hírek

Charlize Theron és az örök élet terhe – A halhatatlan gárda előzetes

halhatatlan gárda

A Netflix új akciófilmjében Charlize Theron egy halhatatlan harcost alakít, aki már évszázadok óta szolgálja az emberiséget – amiben minden újabb emberöltővel egyre inkább elveszíti a hitét.

A halhatatlan gárda (The Old Guard) Greg Rucka azonos című képregényének adaptációja, és Gina Prince-Bythewood (Beyond the Lights, Sorsdöntő lövés) rendezi, új filmjével pedig könnyen lehet, hogy a blockbusterek mezejére lép. Charlize Theron-nal a főszerepben erre komoly esély van: a színésznő újra a jól bevált szuperhős-üzemmódba kapcsol az Atomszőke, a Mad Max: A harag útja, a Hancock vagy az Aeon Flux után.

Prince-Bythewood filmjében Charlize Theron egy ősi harcost alakít, aki

egy magasan képzett, halhatatlan zsoldosokból álló csapatot vezet immár többszáz éve, keresztül a történelmen.

Különleges képességeiket természetesen muszáj titokban tartaniuk a külvilág előtt, kénytelenek bujkálni és álcázni magukat, de, ahogyan ahogy arra az előzetes is utal, ez a 21. században egyre nehezebben kivitelezhető. Ráadásul a halhatatlan sereg veszélybe kerül, amikor egy új halhatatlan felfedezésével titkuk kitudódik – írja az IndieWire.

Theron – aki egyébként producere is a filmnek –, így nyilatkozott a Vanity Fair-nek A halhatatlan gárdában megformált karakteréről: „A legrosszabb, hogy úgy érzi, nem csinál semmit. Szóval mi értelme mindennek?

Elvesztette a hitét, nem csak magában, hanem az emberiségben is.

Úgy gondolom, sok ember tud ezzel az érzéssel azonosulni a jelen helyzetben. Mikor elolvastam Rucka képregényét, azt éreztem, olyan kérdéseket tesz fel, amelyek most nagyon relevánsak az emberiséggel kapcsolatban. Elég-e, amit csinálunk? Vajon amit teszünk, okoz-e változást a világban?”.

Charlize Theron mellett a főbb szerepekben Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor és Ngô Thanh Vân, Marwan Kenzari és KiKi Layne lesz látható.

A halhatatlan gárda július 10-én érkezik a Netflixre.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya