Hírek

Charlize Theron és az örök élet terhe – A halhatatlan gárda előzetes

halhatatlan gárda
Vajon az új film hozza majd az előző kollaboráció sikerét?

A Netflix új akciófilmjében Charlize Theron egy halhatatlan harcost alakít, aki már évszázadok óta szolgálja az emberiséget – amiben minden újabb emberöltővel egyre inkább elveszíti a hitét.

A halhatatlan gárda (The Old Guard) Greg Rucka azonos című képregényének adaptációja, és Gina Prince-Bythewood (Beyond the Lights, Sorsdöntő lövés) rendezi, új filmjével pedig könnyen lehet, hogy a blockbusterek mezejére lép. Charlize Theron-nal a főszerepben erre komoly esély van: a színésznő újra a jól bevált szuperhős-üzemmódba kapcsol az Atomszőke, a Mad Max: A harag útja, a Hancock vagy az Aeon Flux után.

Prince-Bythewood filmjében Charlize Theron egy ősi harcost alakít, aki

egy magasan képzett, halhatatlan zsoldosokból álló csapatot vezet immár többszáz éve, keresztül a történelmen.

Különleges képességeiket természetesen muszáj titokban tartaniuk a külvilág előtt, kénytelenek bujkálni és álcázni magukat, de, ahogyan ahogy arra az előzetes is utal, ez a 21. században egyre nehezebben kivitelezhető. Ráadásul a halhatatlan sereg veszélybe kerül, amikor egy új halhatatlan felfedezésével titkuk kitudódik – írja az IndieWire.

Theron – aki egyébként producere is a filmnek –, így nyilatkozott a Vanity Fair-nek A halhatatlan gárdában megformált karakteréről: „A legrosszabb, hogy úgy érzi, nem csinál semmit. Szóval mi értelme mindennek?

Elvesztette a hitét, nem csak magában, hanem az emberiségben is.

Úgy gondolom, sok ember tud ezzel az érzéssel azonosulni a jelen helyzetben. Mikor elolvastam Rucka képregényét, azt éreztem, olyan kérdéseket tesz fel, amelyek most nagyon relevánsak az emberiséggel kapcsolatban. Elég-e, amit csinálunk? Vajon amit teszünk, okoz-e változást a világban?”.

Charlize Theron mellett a főbb szerepekben Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor és Ngô Thanh Vân, Marwan Kenzari és KiKi Layne lesz látható.

A halhatatlan gárda július 10-én érkezik a Netflixre.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés