Hírek

A Han Solo-film első előzetese

Hosszú-hosszú várakozás után végre belepillanthatunk Solo – Egy Star Wars-történet képkockáiba. A rövidke előzetes inkább ízelítő, de legalább tudjuk, nagyjából mire számíthatunk a Han Solo-film kapcsán.

Igazán ideje volt ennek a Han Solo-film előzetesének, hiszen a legoptimistább hírek alapján december elején kezdtük várni, majd logikus lett volna ha Az utolsó Jedik-hez csapva december végén érkezik, de mégsem. Szóval ez egy vidám hétfő reggel, amikor végre kapunk valami előképet a filmről.

Természetesen – az érdeklődés fokozása végett – az ifjú Han Solo (Alden Ehrenreich) arca majdnem végig rejtve marad, majd amikor feltűnik, akkor is a félhomályban áll. Érthető persze, hiszen egyértelműen ez a legkényesebb pontja a filmnek. Harrison Ford legenda, és egy legendát méltón megeleveníteni sosem kis és leginkább nem hálás feladat.

Tobias Beckett

De akkor mit kapunk? Egy elég impresszív első benyomást, amiben az összes fontosabb mellékszereplő feltűnik: Donald Glover Lando Calrissian szerepében, a Trónok harcából ismert Emilia Clarke Qi’Ra szerepében, aki most lép először színre a Star Wars világában. Majd Woody Harrelson Tobias Beckett szerepében, aki Han Solo mentora. És természetesen Chewbacca!

A film bemutatója május 25-ére várható.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya