Hírek

A Han Solo-film első előzetese

Hosszú-hosszú várakozás után végre belepillanthatunk Solo – Egy Star Wars-történet képkockáiba. A rövidke előzetes inkább ízelítő, de legalább tudjuk, nagyjából mire számíthatunk a Han Solo-film kapcsán.

Igazán ideje volt ennek a Han Solo-film előzetesének, hiszen a legoptimistább hírek alapján december elején kezdtük várni, majd logikus lett volna ha Az utolsó Jedik-hez csapva december végén érkezik, de mégsem. Szóval ez egy vidám hétfő reggel, amikor végre kapunk valami előképet a filmről.

Természetesen – az érdeklődés fokozása végett – az ifjú Han Solo (Alden Ehrenreich) arca majdnem végig rejtve marad, majd amikor feltűnik, akkor is a félhomályban áll. Érthető persze, hiszen egyértelműen ez a legkényesebb pontja a filmnek. Harrison Ford legenda, és egy legendát méltón megeleveníteni sosem kis és leginkább nem hálás feladat.

Tobias Beckett

De akkor mit kapunk? Egy elég impresszív első benyomást, amiben az összes fontosabb mellékszereplő feltűnik: Donald Glover Lando Calrissian szerepében, a Trónok harcából ismert Emilia Clarke Qi’Ra szerepében, aki most lép először színre a Star Wars világában. Majd Woody Harrelson Tobias Beckett szerepében, aki Han Solo mentora. És természetesen Chewbacca!

A film bemutatója május 25-ére várható.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya