Hírek

A Hangya a legkisebb Marvel-film lett – legalábbis a kasszáknál

Hangya (Ant-Man)A Marvel stúdió számára a legalacsonyabb nyitóhétvégi bevételt hozta A Hangya című új akciófilmje a Hihetetlen Hulk 2008-as bemutatója óta, ennek ellenére az 58 millió dollárnyi jegyeladásokkal a film az észak-amerikai box-office lista élén végzett július harmadik hétvégéjén – írja az MTI. 

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Bár az észak-amerikai mozikban a várakozásoktól elmaradva nyitott a Paul Rudd főszereplésével készült film (60-65 millió dollárt vártak tőle), a nemzetközi piacokon – ezen a hétvégén 37 országban mutatták be – 56,4 millió dollárt hozott, jóval többet, mint az Amerika kapitány vagy a Thor.

A világ legkisebb szuperhőse így letaszította a jegybevételi lista éléről a Minyonok című rajzfilmet, amely múlt heti bemutatásakor az animációk minden idők második legnagyobb nyitó hétvégi jegybevételét hozta. A rajzfilm ezen a hétvégén 50,2 millió dolláros jegybevétellel zárt, és eddig 216,7 millió dollárt forgalmazott az észak-amerikai mozikban.

Felülmúlta viszont a várakozásokat az Amy Schumer főszereplésével készült Kész katasztrófa című komédia (ami az IndieWire portál szerint az idei év egyik legjobb filme), amelynek forgatókönyvét is Schumer írta – a filmről és a színész-forgatókönyvíróról itt írtunk részletesebben. A Universal stúdió 35 millió dolláros költségvetésű filmjétől 20 millió dolláros nyitóhétvégét várt, ám a becslések szerint a jegybevétel elérte a 30,2 millió dollárt.

A Pixar és Disney Agymanók című animációja került a box-office lista negyedik helyére 11,7 millió dollárral, ami azt jelenti, hogy bemutatása óta már 306,4 millió dollárt forgalmazott a hazai mozikban és 490,1 millió dollárt globálisan.

A Jurassic World lett az ötödik 11,4 millió dolláros jegyeladással, ami a Universal számára 611,1 millió dolláros hazai bevételt jelent, nemzetközileg pedig 1,513 milliárd dollárt, amely minden idők negyedik legnagyobb jegybevételét jelenti – és pillanatokon belül leelőzi a Bosszúállók első részét, tovább azonban már szinte biztosan nem lép.

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu