Hírek

A Harry Potter-sorozat októberben egy hétre visszatér néhány IMAX-moziba

291568_640_legendas_allatok_es_megfigyelesukA teljes Harry Potter-filmsorozatot vetítik október közepén egy hétig az IMAX-hálózat válogatott mozijaiban – értesült a Variety.com.

A rendkívüli Harry Potter-maratont a Legendás állatok és megfigyelésük című produkció megjelenése elé időzítette a Warner Bros filmstúdió. A november 18-án debütáló film a Potter-saga előzményfilmjeként készült el, a főszerepét Eddie Redmayne alakítja.

A nyolc Harry Potter-filmet október 13-tól láthatják a nézők válogatott IMAX-mozikban az Egyesült Államokban és Európában is. A sorozat első két alkotását, a Harry Potter és a bölcsek köve és a Harry Potter és a titkok kamrája című epizódokat először vetítik IMAX-filmszínházakban.

Az egyhetes vetítéssorozat keretében a Legendás lényekből is láthatnak majd részleteket a nézők, Los Angelesben és Londonban pedig az új produkció szereplői is megjelennek a közönségtalálkozókon. A Harry Potter-filmekre mindeddig 216 millió dollárért (60 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte az IMAX-mozikban. A nyolc film teljes mozis bevétele pedig globálisan 7,7 milliárd dollárra (2123 milliárd forintra) rúg.

Címkék
Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés