Hírek

A Harry Potter stábja visszatér a Roxfortba

Na jó, nem egy nyolcadik rész forgatása, hanem egy 20. évfordulós különkiadás rengeti meg újra az elvarázsolt kastély falait.

Ugyanis valóban húsz éve, 2001-ben mutatták be az első regény alapján készült filmet, a Harry Potter és a bölcsek kövét. Mondanunk sem kell, hogy hatalmas kasszasiker lett, a sorozat népszerűsége pedig máig töretlen. Az évforduló alkalmából a franchise főszereplője, Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson, valamint az első két film rendezője, Chris Columbus újra egyesítik erőiket. Az egykori stáb egy különleges epizóddal fog debütálni a nálunk is hamarosan elérhetővé váló HBO Max-on.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A különkiadás  Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts nevet viseli, és több rajongónak fog csalódást okozni azzal, hogy nem egy J.K. Rowling tollából fakadó fikciós alkotás. A jubileumi special a Jóbarátok- újra együtthöz hasonlóan egy betekintés a színfalak mögé, melynek során a szereplőkkel és a stábbal együtt kiléphetünk a muglivalóságból, és kicsit visszamehetünk az időben is. Bemutatásra kerül, hogy hogyan készültek a filmek, interjúk és beszélgetéseket elevenítik fel a roxforti események körül forgó éveket.

A különkiadás azért készült el, hogy lehetővé tegye a rajongók számára, hogy  még egy sétát tehessenek minden idők egyik legkedveltebb fantáziavilágában.

Az HBO Max premierje mellett 2022 tavaszán a Cartoon Networkön és a TBS-en is debütál a film, közvetlenül a Warner Bros. Pictures moziban bemutatott Fantasztikus állatok: Dumbledore titkai előtt.

A franchise eredeti szereplői közül sokan csatlakoznak a jubileumi különlegességhez, köztük Robbie Coltrane, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Tom Felton, Imelda Staunton, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Mark Williams, Matthew Lewis, Ian Hart és Evanna Lynch – tudosít a Collider.

„Varázslat van a levegőben ezzel a hihetetlen szereplőgárdával. Mindannyian hazatérnek a Roxfort eredeti díszleteihez, ahol 20 évvel ezelőtt elkezdték. Érezhető az izgalom, ahogy arra készülnek, hogy rajongóikat egy nagyon különleges és személyes utazásra vigyék el e hihetetlen film készítésén keresztül” – nyilatkozta Casey Patterson executive producer.

A film január 1-én érkezik az HBO Max-ra.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés